Makarna Sosu Yapımı Makarna sosu yapımı oldukça kolay olmasının yanı sıra makarnaya ayrı bir lezzet katar. Evdeki malzemeleri kullanarak ve içine alternatif malzemeler de ekleyerek yapabileceğiniz bu soslar tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmıştır. Genellikle yemek yapmaya yeni başlayanların denedikleri ve öğrencilerin vazgeçilmez yemeklerinden biri olan domates soslu salçalı makarna, en çok sevilen tariflerin başında gelmektedir. Ayrıca farklı ve yeni lezzetler keşfetmeyi sevenler ise kremalı makarna, bolonez soslu makarna, beşamel soslu makarna ve pesto soslu makarnayı da deneyebilirler. Beşamel Soslu Makarna Yapımı (5 Kişilik) Beşamel Sos Malzemeleri
Beşamel Sos Nasıl Yapılır? Geniş bir tencerede kaynayan suyun içine makarnaları atıp 10 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Makarnaların suyunu süzüp fırın tepsisine dökün. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu rengi değişene kadar kavurun. İçine süt, yumurta sarısı, karabiber ve tuzu sırasıyla ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirdiğiniz bu beşamel sosu, fırın tepsisindeki makarnanın üzerine gezdirerek dökün. Kaşar peynirini rendeleyip üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra börek gibi görünen makarnayı dilimleyerek servis tabağına alın. Üzerini dereotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Domates Soslu Makarna Yapımı (4 Kişilik) Domates Sosu Malzemeleri
Domates Sosu Nasıl Yapılır? Geniş bir tencerede kaynar suyun içerisine zeytinyağı, tuz ve makarnayı koyup yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8 dakika haşlayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırdıktan sonra içine ezdiğiniz sarımsakları atıp kavurun. Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Tavanın içine önce domates salçasını ekleyip sonra da domatesleri ilave edip kavurun. İçine bir fincan suyu ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın. Makarnayı servis tabağına alıp üzerine bu domates sosunu döküp karıştırın. Üzerini isteğe göre kuru nane veya fesleğen yaprağı ile süsleyebilirsiniz. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Makarnalarınızı daha lezzetli hale getirmek için bazı püf noktalarına dikkat edebilirsiniz:
|