Artık günümüzde tüketmiş olduğumuz yemeklerde, pastalarda yanında ek olarak da soslar kullanmaktayız. Yapılan bu soslar, yediğimiz gıdalara lezzet katarak daha da lezzetli olmalarını sağlamaktadır. Çikolatalı sos ise keklerde, bisküvilerde, çayın yanında kullanılarak lezzetli bir hal almaktadır. İçtiğimiz çaylara lezzet katan ve doğal olarak yapılan çikolatalı soslar, doğal yollarla yapıldığından kalbimizi rahatlatmakla birlikte güvenli bir şekilde tüketilmesini sağlamaktadır. Hazır gıdalar giderek çoğalmakta ve maliyetleri göz önünde tutulduğunda hem kesemize zarar hem de vücudumuza zarar verebilmektedirler. Bundan dolayı artık siz de evinizde maliyeti ucuz, tamamen doğal ve tertemiz bir şekilde soslar hazırlayabilir ve güvenle ailenizle birlikte tüketebilirsiniz. Özellikle çocuklarda kullanılan hazır çikolatalar zarar verebilmektedir. Çocuklarınızın tertemiz ve kendi ellerinizle hazırlamış olduğunuz çikolata soslarının hazırlanışını sizler için açıklayacak olursak: Çikolatalı Sos Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır? Öncelikle bir kap alarak içine kakao, unu, şekeri, sütü ve suyu boşaltınız. Ardından kıvamı oluşana kadar iyice karıştırınız ve karıştırma işlemi bittikten sonra karışımı 5 dakikaya kadar bekletiniz. Beklettikten sonra bir tava alarak karışımı içine boşaltın ve ocağa koyarak pişmesini sağlayın. Ocakta pişmesi sağlanana kadar mutlaka karıştırın. Son olarak, tavayı ocaktan alarak soğuması için serin bir yere koyarak bırakın. Bu şekilde soğuması gerçekleştikten sonra servis edeceğiniz kaplara boşaltarak keyifle tüketebilirsiniz. Ailenizle ve eş dostlarınızla hep beraber tüketeceğiniz çikolatalı soslara evde bitter çikolata varsa, bu kullanılan malzemelerin yanında ek olarak da katabilirsiniz. Ancak ölçütü 200 ml aşmayacak şekilde katabilirsiniz. Bu şekilde daha keskin çikolata tadı alabilirsiniz. Özellikle çikolata hastaları için vazgeçilmez bir tat oluşacaktır. Şimdiden afiyet olsun. |