Fırında tavuk sosu, her türlü tavuk yemeğinde kullanılabilir. Çelik kazanlarda, ızgarada, mangalda veya fırında tavukları kızartmak için bu sosu kullanabilirsiniz. Şimdi, en iyi fırında tavuk sosunu nasıl yapabileceğinizi, kullanacağınız malzemeleri ve tercihlerinize göre nasıl uyarlayabileceğinizi anlatacağım. Dilediğiniz ve tercih ettiğiniz baharatları ilave ederek ya da sevmediklerinizi çıkarabilirsiniz. Fırında Tavuk Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Fırında Tavuk Sosu Nasıl Yapılır? Öncelikle soğanı ve sarımsağı soyun. Ardından sarımsağı ve soğanı rendeleyip suyunu sıkın veya rondo makinasından geçirerek suyunu çıkarabilirsiniz. Hangi yöntem kolayınıza gelirse onu uygulayınız. Bir tencere içerisine zeytinyağını veya ayçiçek yağını koyun. Daha sonra sütü ekleyin. Soğanın suyunu, domates salçasını ve acıyı seviyorsanız biber salçasını, karabiberi, kekiği, pul biberi ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak harmanlayın. Sosladığınız tavukları buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Zamanınız varsa bu bekletme işlemi lezzet açısından önemlidir. Ancak vaktiniz yoksa tavuğu doğrudan pişirebilirsiniz. Tavuk parçalarını sos ile iyice marine ettikten sonra fırın tepsisine yerleştirip 200 derecede pişirin. Tavukları fırında, tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Fırında tavuk sosu hazırlarken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası daha vardır:
Fırında tavuk sosu ile hazırladığınız tavuk yemekleri, hem lezzetli hem de besleyici olacaktır. Bu tarifle misafirlerinize ve ailenize harika bir yemek sunabilirsiniz. |
Irmak Merve
20 Temmuz 2024 CumartesiBu fırında tavuk sosunu denemiş olan var mı? Tavukları marine ederken sosun tavuğa iyice yayıldığından nasıl emin olabilirim? Ayrıca, sosu hazırlarken ekstra aroma için hangi malzemeleri eklemeyi tavsiye edersiniz?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiMerhaba Irmak Merve,
Fırında tavuk sosunu denemiş biri olarak, tavuğu marine ederken sosun her tarafına eşit şekilde yayılmasını sağlamak için tavuğu bir kapta sosla iyice karıştırıp ardından buzdolabında birkaç saat, hatta mümkünse bir gece bekletmeni tavsiye ederim. Bu sayede sos tavuğun her tarafına nüfuz edecektir.
Ekstra aroma için sosuna sarımsak, taze otlar (örneğin biberiye veya kekik), limon suyu veya rendesi, biraz bal veya pekmez, soya sosu ve acı biber ekleyebilirsin. Bu malzemeler tavuğa daha zengin ve kompleks bir lezzet katacaktır.
Afiyet olsun!