Teriyaki sosu, Japon mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir ve özellikle et yemeklerinde sıkça kullanılır. Bu sos, tatlı ve tuzlu aromaların mükemmel bir dengesi ile karakterizedir. Teriyaki sosu, tavuk, domuz eti, dana eti, köfte ve hamburger gibi çeşitli yiyeceklerle mükemmel uyum sağlar. Teriyaki Sosu Malzemeleri (6-8 Kişilik)
Teriyaki Sosu Nasıl Yapılır? Sarımsağı rendeleyip bir tencereye ekleyin ve soya sosunu ilave edin. Karışımı geniş bir tencerede kaynatın. İçine 5-6 çorba kaşığı ketçap, 1,5 su bardağı şeker, 3,5 çorba kaşığı elma suyu, karabiber ve kırmızı biber ekleyin. Karışımı yaklaşık 10 dakika kaynatın. Kaynama işleminden sonra, azar azar mısır nişastasını ekleyin ve karıştırarak pişirin. Sos koyu bir kıvama gelene kadar pişirmeye devam edin. Koyu kıvama geldiğinde ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dilerseniz sosunuza soğan, zencefil ve pirinç sirkesi de ekleyebilirsiniz. Teriyaki sosu genellikle ekşi bir tat profiline sahiptir ve et yemeklerinde sıklıkla kullanılır. Afiyet olsun. |