İtalyan Sos: Çeşitli yemekler eşliğinde kullanılan İtalyan sosu, lezzeti ile bilinen ve kullanıldığı yemeklere ayrı bir tat ve fark katan bir sos çeşididir. İtalyan sosları genellikle restoranlarda hazırlanır. Ancak, bu tarifle siz de evde kolay ve pratik bir şekilde İtalyan sosu hazırlayabilir ve misafirlerinize muhteşem sunumlar yapabilirsiniz. İşte İtalyan sos tarifi. Mutlaka denemelisiniz. İtalyan Sos İçin Gerekli Malzemeler
İtalyan Sos Nasıl Yapılır? Öncelikle sapları ayıklanmış fesleğen yapraklarını bol su ile yıkayın ve iyice temizleyin. Daha sonra kurutun. Küçük bir tava içerisine önce çam fıstıklarını alarak kısık ateşte hafif bir şekilde yakmadan kavurun. Kavrulan fıstıkları bir kase içerisine alarak tavaya ceviz içini koyun. Ceviz içini de yine yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra sarımsakları soyarak havan içerisine koyun. Tuzu da havan içerisine ilave ederek sarımsakları iyice ezin. Fesleğen yapraklarını rondodan geçirin ve daha sonra sarımsakları ilave ederek ikinci bir kez daha rondodan geçirin. Sonra zeytinyağını ekleyerek rondodan geçirmeye devam edin. Son olarak kavrulan ceviz içi, çam fıstığı ve parmesan peynirini de ilave edin. Bütün karışımı rondodan geçirin. Artık İtalyan sosu kullanıma hazır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler:
|