Pesto Sos Pesto sos, içeriğinde çam fıstığı, sarımsak, parmesan peyniri, zeytinyağı ve fesleğen barındıran, Cenova kökenli bir İtalyan sosudur. Bu sosun lezzeti, tüm dünyada tanınan ve sevilen bir sos haline gelmesine neden olmuştur. Pesto sos ile lezzetli makarnalar, ızgara et, pilav, risotto, pizza, kanepe, sandviç ve salatalar yaratabilirsiniz. Özellikle tavuk beğendi yaparken pesto sos kullanmanızı tavsiye ederiz. Bilindiği üzere, yiyeceklerin lezzet mimarı, özel sosların kullanımında saklıdır. Pesto Sosun Özellikleri Pesto sosu hazırlarken temel malzeme fesleğen olsa da, dileyenler roka ve ıspanak gibi sebzeleri de kullanabilir. Fesleğenin kendine has aroması, sosun tadına büyük ölçüde etki etmektedir. Ancak herkes bu aromayı beğenmeyebilir. Bu nedenle alternatif ürünlerle farklı soslar yaratabilirsiniz. Pesto Sos İçin Gerekli Malzemeler
Pesto Sos Nasıl Yapılır? İlk olarak fesleğenleri ayıklayarak yıkayın. Bunları süzgece koyarak kurumasını sağlayın. Bu arada sarımsakları da ayıklayın. Küçük bir tavanın içine çam fıstıklarını koyarak, ocakta renkleri değişinceye kadar kavurun. Şimdi karıştırıcı içine zeytinyağını koyarak karıştırmaya başlayın. Buna ayıkladığınız sarımsakları, kuruyan fesleğeni, karabiberi, tuzu, kavurduğunuz çam fıstıklarını ve rendelediğiniz parmesan peynirini ilave edin. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra, pesto sos hazır hale gelecektir. Bunu bir kavanozun içine koyabilirsiniz. Pesto sosu hemen kullanmayacaksanız, buzdolabında bu şekilde 1 hafta kadar saklayabilir, derin dondurucuya koyarsanız 1-2 ay saklama şansına sahipsiniz. Bu sosla nefis bir makarnayı hemen hazırlayabilirsiniz. Ekstra Bilgiler ve İpuçları Pesto sos, sadece makarnalarla sınırlı kalmadan, birçok farklı yemekte kullanılabilir. Örneğin, pizza üstüne sürülerek farklı bir aroma katabilir ya da sandviçlerinize sos olarak ekleyebilirsiniz. Aynı zamanda, ızgara etler ve deniz ürünleriyle de mükemmel bir uyum sağlar. Pesto sosunuzu daha kremsi bir kıvama getirmek isterseniz, içerisine bir miktar krema ekleyebilirsiniz. Farklı peynir türleri kullanarak da sosunuzu çeşitlendirebilirsiniz; örneğin, Grana Padano veya Pecorino Romano gibi peynirler ile pesto sosunuza farklı tatlar katabilirsiniz. Afiyet olsun. |