Profiterol Çikolata Sosu Tarifi Profiterol Çikolata Sosu Profiterol çikolata sosu, hem lezzeti hem de pratik yapılışı ile çikolata severlerin tutkusu haline gelmiştir. Bu sosu profiterol üzerinde kullanabileceğiniz gibi, sütlü diğer tatlıların üzerinde de kullanabilirsiniz. Hazır alınan çikolata soslarından daha lezzetli ve sağlıklı olan bu sosu hazırlamak oldukça kolaydır. Profiterol Çikolata Sosu Hamuru İçin
Kreması İçin
Profiterol Çikolata Sosu İçin
Profiterol Çikolata Sosu Nasıl Yapılır? Bir tencerede margarini erittikten sonra suyu ilave edin. İçine unu karıştırarak azar azar ekleyin. Beş dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Hamur on dakika dinlenip soğuduktan sonra üç adet yumurtayı teker teker içine kırıp yedirin. Tepsiyi yağlayın. Hamuru küçük parçalar halinde ayırıp yuvarlayın. Yuvarladığınız parçaları tepsiye dizin. 180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Üstü hafif pembe olduğunda fırından çıkarın. Kreması için, bir kabın içinde un, toz şeker, süt ve vanilyayı karıştırıp krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Fırında pişen hamurları ortadan ikiye kesin. Arasına bu kremadan bir kaşık koyun. Çikolata sosu için ise kakao, nişasta ve toz şekeri bir tencerede, içine yavaş yavaş su ekleyerek çırpın. Bir yandan kısık ateşte pişirirken diğer yandan sütü içine koyup karıştırın. Sos soğuduğunda katılaşırsa, daha akıcı bir kıvamda olmasını sağlamak için bir miktar daha süt ilave edebilirsiniz. Sos pişerken parçaladığınız bitter çikolata parçalarını içine atıp erimesini sağlayın. Çikolata sosu kıvamını aldığında, beş dakika kadar ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin. Ardından profiterollerin üzerine dökebilirsiniz. Soğuduktan sonra servis tabağına alabilir ve isteğe göre üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz. On beş dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu sosu sadece profiterollerde değil, diğer sütlü tatlılarınızda da kullanabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Profiterol çikolata sosunu hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Öncelikle, çikolata sosunu kısık ateşte pişirmek, topaklanmayı önleyecektir. Ayrıca, bitter çikolatanın kalitesi sosun lezzetini doğrudan etkilediği için, kaliteli bir çikolata kullanmanız önerilir. Sosun kıvamını ayarlarken, damak zevkinize göre süt miktarını artırabilirsiniz. Çikolata sosunu hazırladıktan sonra, hemen kullanmak yerine biraz dinlendirmeniz, daha yoğun bir lezzet elde etmenizi sağlayacaktır. |
Oksar
21 Temmuz 2024 PazarProfiterol çikolata sosunu yaparken margarin yerine tereyağı kullanabilir miyim? Deneyen var mı, tadı nasıl olur? Ayrica topaklanmaması için sürekli karıştırmak yeterli mi yoksa başka bir püf noktası var mı?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Oksar,
Evet, profiterol çikolata sosunu yaparken margarin yerine tereyağı kullanabilirsiniz. Tereyağı, sosunuza daha zengin ve yoğun bir lezzet katar. Tadının daha lezzetli olacağından emin olabilirsiniz.
Topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemli, ancak başka bir püf noktası da var. Sosu hazırlarken unu eklerken dikkatli olmalısınız. Unu azar azar ekleyip sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyebilirsiniz. Ayrıca, sütü yavaşça eklemek ve yine sürekli karıştırmak da topaklanmayı engellemeye yardımcı olur.
Şimdiden afiyet olsun!