Çikolatalı Sos Çikolatalı sos, çikolata severlerin hemen her yerde, her pasta ve meyvede kullanabileceği bir lezzet kaynağıdır. Meyve salatalarında, tatlılarda ve dondurmalarda oldukça sık tercih edilir. Yapımı son derece pratiktir ve hazır soslar yerine evde rahatlıkla hazırlanıp kullanılabilir. Çikolata Sos Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Çikolata Sos Nasıl Yapılır? Süt, kakao, şeker ve un bir tencereye alınır ve çırpma teli ile tüm malzemeler iyice karıştırılır. Tencere ocağa alınarak altı açılır ve çırpma teli ile sürekli karıştırılarak kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra koyulaşıncaya kadar pişirilir. Kullanacağınız tarife göre kıvamını ayarlayabilirsiniz. Kıvamı daha sıvı olsun isterseniz biraz daha süt ekleyebilir ya da koyulaştırmak için nişasta veya un elenerek ilave edebilirsiniz. Çikolatalı sos, meyvelerin üzerine dökülebilir, kek ve pastaların üzerinde kullanılabilir veya dondurmalar üzerine süslemek için tercih edilebilir. Özel günlerde yapılan çikolatalı soslar, dondurularak kalpli veya harfli çikolatalar yapılarak şık masalar hazırlanabilir. Ekstra Bilgiler Çikolatalı sosun lezzetini artırmak için vanilya özütü veya bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. Ayrıca, daha yoğun bir çikolata aroması için bitter çikolata parçaları ekleyebilir ve sos tamamen eriyene kadar karıştırabilirsiniz. Çikolatalı sosunuzu uzun süre saklamak isterseniz, hava geçirmez bir kapta buzdolabında bir hafta kadar muhafaza edebilirsiniz. |