Karides Sosu Deniz ürünlerinden hoşlananlar için özel bir sos tarifi olan Remoulade sosuyla hazırlanan karides pane, kısaca kızartılmış karides olarak tanımlanabilir. Bu özel sosla birlikte servis edilen pane, kızartılarak yapılır ve hazırlanması oldukça kolaydır. Ayrıca karides, güveç ve salata çeşitleriyle de tüketilebilir. Kırmızı et yemeyenler için karides, vücutlarına gerekli olan proteini sağlayan mükemmel bir alternatiftir. Karides Sosu (Remoulade) İçin Malzemeler
Karides Sosu Nasıl Yapılır? Karıştırma kabına 1 tatlı kaşığı mayonez ve hardal konur, üzerine sirke, ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanoz eklenerek karıştırılır. Ezilmiş sarımsak da ilave edilir. Soya sosu ve zeytinyağı da eklenip kıvam bulana kadar çırpılır. Hazırlanan sos, servis tabağına alınır ve limon dilimleriyle süslenir. Remoulade Soslu Karides Pane Nasıl Yapılır? Karides Pane İçin Malzemeler
Bir kabın içinde 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta, soda, bir tutam tuz, kajun baharatı, şeker ve kabartma tozu iyice çırpılır. Kıvam vermek için az su eklenir. Karışım 15 dakika dinlendirilir. Bu sırada karideslerin sırtları çizilip temizce yıkanır ve süzülmeye bırakılır. Bir tavaya kızartma yağı konup kızdırılır. Geri kalan 3 yemek kaşığı un bir tabağa alınır. Karidesler bir tutam tuzla harmanlanır. Kuyruklarından tutularak önce una, sonra 15 dakika beklemiş olan karışıma batırılıp kızgın yağın içine atılır. Altın rengini alınca karidesler yağdan çıkarılır. Tüm karidesler kızartılıp tabağına alınır, hazırlanmış olan remoulade sosu yanına eklenip servis edilir. Kajun Baharatı Evde Hazırlamak İçin Malzemeler
Kajun Baharatı Nasıl Yapılır? Tüm baharatlar karıştırılıp cam bir kavanoza konur. Buzdolabında saklanır. Kullanım miktarına göre kaşığın boyu ayarlanır. Karides de olduğu gibi et, tavuk ve balık çeşitlerinde kullanılan bu baharat, patatesler içinde lezzetli bir çeşnidir. Ekstra Bilgi: Karides, düşük kalorili, yüksek proteinli bir deniz ürünüdür ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca, selenyum, B12 vitamini ve diğer önemli besin maddelerini içerir. Bu nedenle, karides tüketimi, sağlıklı bir diyetin parçası olarak değerlendirilebilir. |