Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu

Deniz ürünlerinden hoşlananlar için özel bir sos tarifi olan Remoulade sosuyla hazırlanan karides pane, kısaca kızartılmış karides olarak tanımlanabilir. Bu özel sosla birlikte servis edilen pane, kızartılarak yapılır ve hazırlanması oldukça kolaydır. Ayrıca karides, güveç ve salata çeşitleriyle de tüketilebilir. Kırmızı et yemeyenler için karides, vücutlarına gerekli olan proteini sağlayan mükemmel bir alternatiftir.

Karides Sosu (Remoulade) İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tutam ince kıyılmış taze soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Karides Sosu Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına 1 tatlı kaşığı mayonez ve hardal konur, üzerine sirke, ince kıyılmış taze soğan, dereotu ve maydanoz eklenerek karıştırılır. Ezilmiş sarımsak da ilave edilir. Soya sosu ve zeytinyağı da eklenip kıvam bulana kadar çırpılır. Hazırlanan sos, servis tabağına alınır ve limon dilimleriyle süslenir.

Remoulade Soslu Karides Pane Nasıl Yapılır?

Karides Pane İçin Malzemeler

  • 500 gr ayıklanmış, etli, orta boy karides
  • 1 yumurta
  • 2+3 kullanılmak üzere 5 yemek kaşığı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı kajun baharatı
  • 1/2 küçük şişe soda (100 ml)
  • 1 limon
  • Kızartmak için fındık yağı veya ayçiçek yağı

Bir kabın içinde 2 yemek kaşığı un, 1 yumurta, soda, bir tutam tuz, kajun baharatı, şeker ve kabartma tozu iyice çırpılır. Kıvam vermek için az su eklenir. Karışım 15 dakika dinlendirilir. Bu sırada karideslerin sırtları çizilip temizce yıkanır ve süzülmeye bırakılır.

Bir tavaya kızartma yağı konup kızdırılır. Geri kalan 3 yemek kaşığı un bir tabağa alınır. Karidesler bir tutam tuzla harmanlanır. Kuyruklarından tutularak önce una, sonra 15 dakika beklemiş olan karışıma batırılıp kızgın yağın içine atılır. Altın rengini alınca karidesler yağdan çıkarılır. Tüm karidesler kızartılıp tabağına alınır, hazırlanmış olan remoulade sosu yanına eklenip servis edilir.

Kajun Baharatı Evde Hazırlamak İçin Malzemeler

  • 2 kaşığı soğan tozu (kurutularak elde edilir)
  • 2 kaşığı sarımsak tozu
  • 2 kaşık kurutulmuş kekik
  • 1 kaşık kuru fesleğen
  • 5 kaşık toz kırmızı biber
  • 1 kaşık kimyon
  • 1 kaşık taze öğütülmüş karabiber
  • 1 kaşık kırmızı acı biber
  • 1/2 kaşık öğütülmüş kereviz tohumu (isteğe bağlı)
  • 1 kaşık deniz tuzu

Kajun Baharatı Nasıl Yapılır?

Tüm baharatlar karıştırılıp cam bir kavanoza konur. Buzdolabında saklanır. Kullanım miktarına göre kaşığın boyu ayarlanır. Karides de olduğu gibi et, tavuk ve balık çeşitlerinde kullanılan bu baharat, patatesler içinde lezzetli bir çeşnidir.

Ekstra Bilgi: Karides, düşük kalorili, yüksek proteinli bir deniz ürünüdür ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca, selenyum, B12 vitamini ve diğer önemli besin maddelerini içerir. Bu nedenle, karides tüketimi, sağlıklı bir diyetin parçası olarak değerlendirilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Başemel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Başemel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chili Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chili Sos Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kahvaltılık Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kahvaltılık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Alfredo Sos Tarifi ve Malzemeleri

Alfredo Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Teriyaki Sos Tarifi ve Malzemeleri

Teriyaki Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sos Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Sos Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Gravy Sos Tarifi ve Malzemeleri

Gravy Sos Tarifi ve Malzemeleri

Değişik Makarna Sosları Tarifleri ve Malzemeleri

Değişik Makarna Sosları Tarifleri ve Malzemeleri

Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Köri Sosu Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Köri Sosu Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Balzamik Sos Tarifi ve Malzemeleri

Balzamik Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tartar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tartar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Makarna Sosları

Hazır Makarna Sosları

Midye Tava Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bearnez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bearnez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Honey Mustard Sos Tarifi ve Malzemeleri

Honey Mustard Sos Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri