Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acılı sos, evlerimizde mutfak alanında birçok yemekte ya da direk olarak özellikle kahvaltılarda kullanabileceğimiz bir yiyecektir. Acılı sos, adından da anlaşıldığı gibi son derece acılıkta bir sostur. Bu nedenle istendiği zaman salça ile karıştırılarak acı olması istenen yemekler içerisinde kullanılabilmektedir. İştah açıcı özelliği ile kahvaltıların daha güçlü olmasını sağlayan bu sosu sabahları yiyebilirsiniz. Bu sayede vücudunuza birçok fayda sağlayarak etkilerini sizlerde gösterebilir. Acılı sos birçok evde artık olmazsa olmazlar arasına girmeyi başarmıştır. Elbette bunun ilk nedeni bu sosun lezzetinin normal bir acıdan farklı olmasıdır. Özellikle acı yemeden duramayan kişilerin dolabında acılı sos mutlaka bulunur. Daha önce de söylediğimiz gibi acılı sosun faydaları oldukça fazladır. Fakat dışarıda satılan acılı soslar içerisinde bulunan yabancı maddeler, renklendiriciler, aromalar ve koruyucular bu faydalardan çok kişiye zarar vermektedir. Bu nedenle birçok kişi benim gibi bu sosu evlerinizde yapmanızı tavsiye etmektedir. Sizlerde zarardan çok fayda ve lezzet almak istiyorsanız bu sos yapımı için malzemelerinizi tezgâhın üzerinde toplayın ve birazdan anlatacağım, son derede kolay tarif ile bu lezzeti yapmaya hazırlanın. Yaptığınız acılı sos dışarıda satılan acılı soslardan çok daha lezzetli olacaktır.

Acılı Sos Malzemeleri
  • 8 adet orta boy domates
  • Bir buçuk kilo kırmızı biber
  • 7-8 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı cin biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Acılı sos nasıl yapılır?

Burada bir not belirtmek isterim ki acılı sos, eğer çok acı olsun isterseniz biber miktarını düzenleyebilirsiniz. Bunun yanında tuz miktarı ve sarımsak miktarı da yine size kalmıştır.

Öncelikle domateslerimizi ve biberlerimizi temiz bir şekilde yıkayalım. Daha sonra yıkadığımız domatesleri ve biberleri küçük küçük doğruyoruz ve çekirdeklerini ayıklıyoruz. Sosunuzun içerisine çekirdek girmemesine özen gösterin. Malzemelerimiz söylediğimiz sarımsakları soyarak küçültüyoruz. İsterseniz bir havanda dövebilirsiniz. Daha sonra soyduğumuz domatesleri ve kırmızı biberleri bir robottan geçirerek iyice ufaltıyoruz. Bu yöntem oldukça pratiktir. Bunları tek tek küçültmek yerine robottan çekmek daha kolaydır.

Şimdi robota çektiğimiz bu malzemeleri suyunu çekene kadar bir tencere içerisinde iyice kaynatıyoruz ve bu sırada istediğiniz kadar tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Yaklaşık bir saate kadar suyunu çekecektir. Sosumuz kaynarken içerisine sıvı yağı, diğer biberleri ve sarımsağı da ekleyerek karıştırıyoruz. Bu işlemden sonra artık yavaş yavaş sonlara gelmiş bulunuyoruz. Şimdi ince ince doğradığımız maydanozu kaynamakta olan sos içerisine döküyoruz ve ardından ocağı kapatıyoruz. Artık sosumuz hazırdır. Şimdi cam kavanozlar içerisine koyun ve kapağını iyice kapatın. Yaklaşık 6 ay kadar buz dolabında muhafaza ettikten sonra artık acılı sosu kullanabilirsiniz.

Acılı Sos Yorumları

soru

Özge

10 Mayıs 2024 Cuma

İyi günler ben size bir şey sormak istiyorum. Acılı sos yaparken mutlaka malzemeleri pişirmek mi gerekiyor? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevap yaz
cevap

Admin

10 Mayıs 2024 Cuma

Merhaba Özge Hanım,

Acılı sos yaparken malzemeleri pişirmek zorunda değilsiniz. Çiğ olarak da kullanabilirsiniz, bu tamamen damak tadınıza bağlı. Çiğ malzemelerle yapılan soslar daha taze ve hafif bir tat sunabilirken, pişirilmiş malzemelerle yapılan soslar daha derin ve yoğun bir lezzet verebilir. Deneyerek hangisini daha çok beğendiğinizi bulabilirsiniz.

Sevgiler.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Chipotle Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chipotle Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Kışlık Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıymalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pratik Makarna Sosları Tarifleri ve Malzemeleri

Pratik Makarna Sosları Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Patates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?

Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Calve Barbekü Sos Tarifi ve Malzemeleri

Calve Barbekü Sos Tarifi ve Malzemeleri

Oyster Sos Tarifi ve Malzemeleri

Oyster Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ajvar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ajvar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Calve Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Calve Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Harissa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Harissa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Knorr Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Knorr Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Nasıl Yapılır?

Soya Sosu Nasıl Yapılır?

Acılı Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kokteyl Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kokteyl Sos Tarifi ve Malzemeleri