Tavuk, ülkemizde özellikle maliyeti açısından her kesime hitap eden ve bol miktarda tüketilen bir et çeşididir. Sağlık açısından yararlı olup, ucuz bir protein deposu olarak bilinir. Balık etleri gibi mevsimini beklemek gibi bir zorunluluğu olmayan ve her mevsim taze bir şekilde tüketilen tavukların yemek çeşitleri de oldukça fazladır. Izgara, mangal, tava, fırın ve haşlama gibi birçok farklı şekilde tüketilebilir. Bu nedenle tavuk sosları da birçok farklı şekilde yapılır. Bu yazıda, her türlü tavuk yemeğinde kullanabileceğiniz, evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir tavuk sosu tarifini paylaşacağız. Tarifimizi uyguladıktan sonra tüm tavuk yemeklerinden önce bu tavuk sosunu hazırlamak isteyeceksiniz. Tavuk Sosu Yapımında Gerekli Olan Malzemeler
Öncelikle tavuğunuzu iyice yıkayın. Yıkamadan önce derisini almanız, sağlığınız açısından yararlı olacaktır. Temizce yıkadıktan sonra tavuğunuzu kuşbaşı olacak şekilde 1.5 cm geçmeyecek şekilde doğrayın ve bir kaba koyarak bir köşeye alın, bekletin. Sonrasında soğanı rendeleyin, ardından sarımsağı iyice dövün ve her ikisini de bir köşeye koyun ve diğer aşamaya geçin. Büyük bir tencere alın ve içine sırasıyla zeytinyağı, süt, salça, soğan, sarımsak, karabiber, kekik, pul biber ve tuz ekleyerek karışım kıvamını alıncaya kadar karıştırın. Rengi oluşana kadar hiçbir yer boş kalmayacak şekilde karıştırın ve son olarak tavukları da ekleyerek iyice harmanlayın. Bu şekilde, tavuğa sosunu yedirene kadar iyice karıştırın. Elinize eldiven takarak da daha rahat karıştırabilirsiniz. Bu şekilde harmanladıktan sonra tencere veya saklama kabının kapağını kapatarak buzdolabına koyun ve bir gün beklettikten sonra kullanabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
|
Kayyum
11 Temmuz 2024 PerşembeBu tarifi denemek istiyorum ama bir gün bekletmeden hemen kullanmak için bir yöntem var mı?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeKayyum, bazı tariflerde bekletme süresi, lezzetin ve dokunun oturması için önemlidir. Ancak, eğer aceleniz varsa, tarifi hemen uygulayabilirsiniz fakat sonuçta bekletilmiş hali kadar mükemmel olmayabilir. Alternatif olarak, malzemeleri önceden hazırlayıp birkaç saat bekletmeyi deneyebilirsiniz. Bu da bir miktar lezzet kazanmasına yardımcı olabilir. Afiyet olsun!