Dip soslar, yemeklere lezzet katan ve onları daha keyifli hale getiren soslardır. Özellikle cips, kraker ve milföylü çubukların yanında nefis olur. Atıştırmalık lezzetlerin olmazsa olmazıdır bu soslar. Ağırlıklı olarak ketçaplı, cevizli, peynirli, yoğurtlu ve sebzeli olarak hazırlanır ve sınırsız bir şekilde tarifler artırılabilir. Cevizli Dip Sos Cevizli dip sos, yemeklerin yanında meze olarak ve cipsler için harika bir sostur. Cevizli Dip Sos için Gerekli Malzemeler
Cevizli Dip Sos Nasıl Yapılır? Bu sosun yapımı için öncelikle sarımsaklar soyulur ve sarımsak döveceğinde dövülüp derin bir kaba alınır. Ceviz de robottan geçirilir ve o da diğer tüm malzemeler ile birlikte kaba alınır. Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Karışım homojen bir kıvama geldiğinde, cevizli dip sos servise hazırdır. Domatesli Dip Sos Domatesli dip sos, kahvaltılarda ve yemeklerle birlikte atıştırmalıklar için kullanılabilecek harika bir sos türüdür. Domatesli Dip Sos için Gerekli Malzemeler
Domatesli Dip Sos Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri yıkayıp iri parçalar halinde doğruyoruz ve mutfak robotuna koyuyoruz. Üzerine beyaz peyniri, maydanozu, soyulmuş sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu da ekliyoruz ve hepsini robottan geçiriyoruz. Pürüzsüz püre halinde bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz ve çıkarıp derin bir kaseye alıyoruz. Üzerine bir çay bardağı dolusu haşlanmış mısırı ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Çok sulu olursa, domateslerden dolayı fazla suyu süzülebilir. Ekstra Bilgiler Dip soslar, sadece atıştırmalıklarla sınırlı kalmayıp ana yemeklerin yanında da kullanılabilirler. Örneğin, cevizli dip sos et yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlayabilirken, domatesli dip sos makarna ve salataların üzerine dökülebilir. Ayrıca, dip sosların içerisine çeşitli otlar, baharatlar ve diğer malzemeler ekleyerek farklı lezzetler yaratmak mümkündür. Yoğurtlu dip soslar, özellikle yaz aylarında serinletici bir etki yaratırken, baharatlı dip soslar kış aylarında sıcaklık hissi verir. |