Acılı Sos Tarifleri Acılı yiyecekleri sevenler için ideal sos tarifleri sunuyoruz. Bu tarifleri evde kolayca hazırlayabilir, taze olarak tüketebilir veya kışlık sos olarak saklayabilirsiniz. Sosların acılığını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Şimdi acılı sos tariflerini hazırlamaya başlayalım. Acılı Biberli Domates Sosu İçin Malzemeler
Acılı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri yıkayıp ayıklayın. Rondodan geçirerek püre haline getirin ve tencereye alın. Domatesleri kaynatarak asidini alın. Kaynama süresini kendinize göre ayarlayabilirsiniz; sulu olmasını istiyorsanız daha az kaynatabilirsiniz. Daha sonra domates tenceresini kenara alıp soğumasını bekleyin. Biberleri yıkayıp ayıklayın, maydanozları da hazırlayın. Biberleri, maydanozları ve sarımsakları rondodan çekin. İçine kuru nane, zeytinyağı, tuz ve sirkeyi ekleyin. Sosun acılığını bu aşamada ayarlamış olursunuz. Karışımı domates püresiyle birleştirip kavanozlara koyun. Sıcak havalarda buzdolabında saklamanız gereken acılı biberli domates sosunu uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ev Yapımı Acisso Sos Malzemeleri
Ev Yapımı Acisso Sos Nasıl Yapılır? Kırmızı biberleri yıkayıp ayıklayın ve tohumlarını temizleyerek iri parçalara bölün. Biberleri tencereye koyup 1 su bardağı su ile yumuşayana kadar pişirin. Kabuklarını ve tohumlarını iyice ayıklayın. Rondodan geçirdiğiniz biberleri süzgeçten geçirip kaseye alın. Kaseye tuzu, sirkeyi ve toz şekeri ekleyin. Ev yapımı acisso sosunuz hazır. Küçük kavanozlara koyarak buzdolabında saklayın. Kapaklarını açmadığınız sürece sosu bir yıl süreyle muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun. Kahvaltılık Acı Sos Malzemeleri
Kahvaltılık Acı Sos Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri soyun ve fini biberleri 1 cm'ye kadar parçalara kesin. Domatesleri tencereye alıp tuzunu ilave ederek kaynatmaya başlayın. İçine doğranmış sarımsakları ekleyin. Fini biberleri ve sirkeyi ilave ederek yaklaşık 25 dakika pişirin. Altını kapatmadan doğranmış maydanozu ekleyin. Kavanozlara doldurduğunuz kahvaltılık acı sosu buzdolabında saklayabilirsiniz. Ortalama 6 ay süreyle tazeliğini koruyacak olan sosu kahvaltılarınızda severek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun. Acılı sos tarifleri bu şekilde çeşitlendirilebilir. Sos malzemelerindeki acı biber miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Et ve tavuk yemeklerinizi, kahvaltılarınızı bu şekilde daha zevkli hale getirebilirsiniz. Hiç üşenmeden yazın kışlık acılı soslarınızı kendiniz hazırlayın. Ev yapımı soslar, hazır soslardan daha sağlıklı olacaktır. |
Bedri
24 Temmuz 2024 ÇarşambaEv yapımı acisso sosu yaparken biberlerin kabuklarını ve tohumlarını ayıklamak zor oluyor mu?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaSevgili Bedri,
Ev yapımı acisso sosu hazırlarken biberlerin kabuklarını ve tohumlarını ayıklamak bazen zorlu olabilir, ancak birkaç pratik yöntemle bu işi kolaylaştırabilirsiniz. Örneğin, biberleri önce fırında veya ocakta kızartarak kabuklarını daha rahat soyabilirsiniz. Ayrıca, biberleri ikiye kesip bir kaşık yardımıyla tohumlarını çıkartmak da işinizi kolaylaştırabilir. Bu yöntemlerle acisso sosunuzu hazırlarken daha az zorluk çekersiniz. Kolay gelsin!