Kızartma sosu, özellikle yaz döneminde taze çıkan kızartmalık sebzelerle harika bir uyum sağlar. Bu sosu, isteyenler makarna için de kullanabilir. Çocukların çok sevdiği patates kızartması için bu sos, hem çok lezzetli hem de sağlıklı bir tariftir. Kızartma Sosu Malzemeleri
Kızartma Sosu Nasıl Yapılır? Sosun hazırlığına derin bir tencere almakla başlayalım. Tencereyi ocağa koyup içerisine tereyağını ekleyelim. Yağ eriyince kuru soğanı ince kıyıp ilave edelim. Kuru soğan yarı kavrulduğu zaman içerisine sarımsakları kıyıp ekleyelim. Her ikisi de kavrulunca domatesleri rendeleyip ilave edelim. Daha sonra sosu 3 dakika pişirelim. Bu sürenin sonunda domatesler yarı yarıya suyunu çekecektir. Yeşillikleri yıkadıktan sonra çok ince olmak şartı ile iyice kıyıp sosa ilave edelim. İki dakika pişirdikten sonra tuz, karabiber, kimyon, sebzeli çeşni ve pul biberi ekleyelim. Son ilavelerin ardından sosu üç dakika kadar pişirmeye devam edelim. Sürenin sonunda sosu ocaktan alalım ve kullanacağımız kızartmanın üzerine dökerek servis edelim. Ekstra İpuçları
Afiyet olsun. |