Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos

Hollandez Sos Nedir?

Hollandez sos, Fransız mutfağına ait olan ve tereyağı, limon suyu ve yumurta sarısı ile hazırlanan klasik bir sos türüdür. Bu sos, özellikle kahvaltılarda ve brunchlarda servis edilen Eggs Benedict yemeğinde yaygın olarak kullanılır. Aynı zamanda sebzeler, deniz ürünleri ve et yemekleri ile de uyum sağlar. Hollandez sosun en önemli özelliği, beşamel sos gibi kıvamının iyi ayarlanmasıdır. Çok koyu veya çok akışkan bir sos tercih edilmez; bu nedenle malzemelerin yavaş yavaş eklenmesi önemlidir.

Hollandez Sos İçin Gerekli Malzemeler

  • 250 gram tereyağı (veya margarin)
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
  • Arzu edilen diğer baharatlar

Hollandez Sos Nasıl Yapılır?

Tereyağını Eritin

Küçük bir tencerede tereyağını eritin. Margarinde kullanabilirsiniz, fakat tereyağı ile daha lezzetli bir sos elde edilir. Tereyağını eritirken ateşte yanmamasına özen gösterin.

Yumurta Sarılarını Hazırlayın

Başka bir yerde yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Mutfak robotuna yumurta sarılarını koyun.

Tereyağını Ekleyin

Mutfak robotunu düşük hızda çalıştırırken, erimiş olan tereyağını yavaş yavaş robotun içine ilave edin. Yağı hızlı bir şekilde eklerseniz, yumurta sarılarının pişmesine neden olabilirsiniz.

Limon Suyunu Ekleyin

Yağın tamamını ekledikten sonra, robotun içine bu sefer yavaş yavaş limon suyunu ilave edin.

Baharatları Ekleyin

Son olarak, karabiber ve tuzu ekleyin. Damak tadınıza uygun olan diğer baharatları da Hollandez sosun içine ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler bitince, robotta bulunan malzemeleri biraz daha karıştırın.

Sosu Dinlendirin

Hazırladığınız Hollandez sosu kaseye alarak buzdolabında bir süre dinlendirin. Daha sonra dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.


Ekstra Bilgiler

  • Hollandez sosun kıvamını ayarlarken dikkatli olun; sosun çok koyu veya akışkan olmaması önemlidir.
  • Sosunuzu daha da lezzetlendirmek için beyaz şarap veya sirke ekleyebilirsiniz.
  • Yumurta sarılarını benmari usulü ile çırparak pişirirseniz, daha stabil bir Hollandez sos elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Makarna Sosları Oktay Usta

Makarna Sosları Oktay Usta

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meyveli Sos Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri