Barbekü Sos Tarifi Barbekü sos, fast food ile sıkça kullanılan ve oldukça sevilen bir sostur. Evde yapımı son derece kolay ve pratiktir. Bir kez evde yaptığınızda, hazır soslardan vazgeçmenizi sağlayacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Barbekü Sos Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Barbekü Sos Nasıl Yapılır? Sos yapımına başlamak için öncelikle soğan ve sarımsak soyulur ve yıkanır. Mutfak robotuna alınıp püre haline gelene kadar parçalanır ve robottan çıkarılıp tencereye alınır. Bir kaşık sıvı yağ ilave edilerek soğan ve sarımsak iyice kavrulur. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ketçap, esmer şeker ve pekmez eklenir ve karıştırılır. Daha sonra hardal, tuz, karabiber, kekik ve pul biber eklenir. Bir iki dakika kaynatıldıktan sonra su eklenir. Eğer koyu bir kıvam isteniyorsa, su ile bir kaşık nişasta çırpılarak eklenebilir. Aksi takdirde sadece su eklenir ve kaynaması beklenir. Kaynadıktan sonra hemen sirke eklenir ve yaklaşık on beş yirmi dakika kadar kaynatılıp altı kapatılır. Hazırlanan sos, cam kavanozlara ya da sosluklara konularak muhafaza edilir. Ekstra Bilgiler Barbekü sosu, et yemekleri, tavuk, hamburger ve hatta bazı sebze yemekleri ile mükemmel bir uyum sağlar. Evde yapılan barbekü sosunu buzdolabında yaklaşık iki hafta boyunca saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz, sosu dondurabilirsiniz. Dondurulan sosun kullanımı öncesinde çözüldüğünden emin olun ve tekrar kaynatmadan tüketmeyin. |