Midye Tava Sosu Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Midye Tava Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Tava Sosu

Midye tava, özellikle Ege Bölgesi'nde yaygın olarak yapılan ve sevilen bir yemek ve meze çeşididir. Bu makalede, midye tava için ideal sos tarifini sunacağız. Lezzetli bir deneyim yaşamanız dileğiyle.

Midye Tava Sosu Malzemeleri

  • 1 su bardağı un
  • 250-300 gram midye
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 şişe soda
  • Sıvı yağ (kızartma için)

Bulamaç İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kasesi un
  • 1 kutu bira (isteğe bağlı olarak soda da kullanılabilir)
  • Az miktarda tuz

Midye Tava Sosu Nasıl Yapılır?

1. Midyeler dondurulmuşsa, onları ılık suda çözdürün. Ardından, bir peçete yardımıyla iyice kurulayın. Eğer midyeler tazeyse, hafifçe kaynatın ve uçlarının açılmasını sağlayıp iyice temizleyin. Yıkayıp pişirmeye hazır hale getirin.

2. Bir kaba un, kabartma tozu ve tuzu koyarak iyice karıştırın. Bulamaç için ise derin bir kaba yumurta, un, biraz soda veya bira ve tuzu ekleyip pütürsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.

3. Geniş ve derin bir tavaya sıvı yağı koyarak kızdırın. Yağ ısınınca midyeleri önce hazırladığınız un, tuz ve kabartma tozu karışımına, ardından bulamaç karışımına batırın. Son olarak tekrar un, tuz ve kabartma tozu karışımına batırarak kızgın yağda kızartın.

4. Midyeler, kabartma tozu ve soda sayesinde puf puf olup içi iyice pişecektir. İsteğe bağlı olarak pembeleşinceye kadar veya tamamen kızarana kadar pişirin.

Ekstra Bilgiler

Midye tava sosunun lezzetini artırmak için çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Örneğin, karışıma az miktarda karabiber veya kırmızı biber ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, sosun yanında limon dilimleri ve çeşitli yeşillikler de sunarak lezzeti tamamlayabilirsiniz.

Hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

sefa kara

25 Nisan 2024 Perşembe

midye tava yı yaptıktan sonra yerken içinde yoğurt ve sarımsak olan bi karışım olur o karışımın yani sosun tarifi ni rica edeyorum teşklerr

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sefa Kara Bey,

Yoğurt ve sarımsaklı sos için işte basit bir tarif:

Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Yoğurdu bir kaseye alın.
2. Ezilmiş sarımsakları yoğurdun içine ekleyin.
3. Limon suyunu ve tuzu ekleyin.
4. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.

Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Kağan Efe

Midye tavayı yaptıktan sonra, yanına yoğurtla sarımsağı karıştırıp ona batırarak yiyebilirsiniz. Bence sarımsak ve yoğurt karışımı midyenin ağırlığını hafifletmiş olur. Midye protein bakımından olçukça güçlü bir besin. Sadece midye size belki ağır gelebilir. O yüzden bence sadece yoğurt ile sarımsağı karıştırıp yemeniz çok güzel olur. midye bu şekilde hafif olur.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ketçap Yapımı

Ketçap Yapımı

Editörün Seçtiği

Hazır Makarna Sosları

Hazır Makarna Sosları

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır?

Güncel

Makarna Sosu Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosu Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Sos Tarifi ve Malzemeleri