Mangal Sosu Mangal sosu, mangalda pişirilen etlere ayrı bir lezzet katmakla kalmaz, aynı zamanda etlerin sinirlerini yumuşatarak daha kolay çiğnenmesini sağlar. Bu sayede, mangal keyfiniz esnasında etler adeta lokum gibi yumuşacık olur. Mangal sosu çoğunlukla kırmızı et ve tavuk etinde kullanılır. Özellikle tavuk kanatları bu sosla marine edildiğinde, mangalda pişirildiğinde daha lezzetli hale gelir. Mangal, ülkemizde yoğun çalışma temposundan dolayı, kendimize ayırdığımız zamanlarda ailemizle birlikte keyifle yapılan bir aktivitedir. Siz de ailenizle birlikte mutlu ve stressiz bir zaman geçiriyorsanız, aynı şekilde damağınızın tadını da mutlu etmelisiniz. Bu nedenle, mangal sosunu hazırlayarak damak zevkinizi zenginleştirebilir ve mangal yaptığınız günün sonunda keyifli bir şekilde evinize dönebilirsiniz. Şimdi, mangal sosunun hazırlanışı ve gerekli malzemeleri açıklayalım: Mangal Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Mangal Sosu Nasıl Yapılır? Öncelikle genişçe bir kab alın ve içine sırasıyla ilk olarak sıvı yağı ekleyin. Ardından sarımsakları dövüp ekleyin. Sonrasında salçayı, kekiği, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin (Tuz ölçüsünü kendiniz belirleyebilirsiniz; sağlık sorunlarınız varsa tuzu daha az kullanabilirsiniz). Son olarak suyu ekleyerek iyice harmanlayın. Bu karışıma, mangal için ayırdığınız etleri de ekleyip iyice harmanlayın. Etleri sosla iyice kapladıktan sonra, saklama kabı veya buzdolabı poşetlerine koyarak hava almayacak şekilde kapatın ve buzdolabında minimum 3,5 saat bekletin. İsterseniz mangala gitmeden bir gün önce bu tarifi hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Bir gün süreyle buzdolabında beklettiğiniz takdirde sosun etkisi daha fazla olacak ve etiniz daha iyi marine olacaktır. Karar sizin; minimum 3,5 saat beklettikten sonra dilediğiniz zaman kullanabilir ve mangalınızı yapabilirsiniz. Keyifli bir mangal günü geçirmeniz dileğiyle. Şimdiden afiyet olsun. |