Mangal Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mangal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Sosu, yapmış olduğumuz mangallara ayrı bir tat vermekle yapmış olduğumuz mangalda kullandığımız etleri de terbiye ederek sinirlerini alır ve bu siniri alınmış etlerde yumuşama gerçekleşir ve bu şekilde yediğimiz etlerin tabiri caizse lokum gibi olarak yumuşacık şekilde yemelerimizi sağlamaktadır. Mangal sosunu, genel olarak et türlerinde tavuklarda uygulanmaktadır. Tavuk etinde ise genel olarak kanat diye tabir edilen tavuk etinde kullanılır. Mangalda yenilen tavuk etinin daha da lezzetli bir şekilde yenilebilmesi için mangal sosunu hazırlarız. Mangal, ülkemizde çalışma temposundan dolayı, kendimize ayırdığımız zamanlarda keyifle ailemizle birlikte yapılmaktadır. Sizde ailenizle birlikte mutlu ve stressiz bir şekilde zaman geçiriyorsanız aynı şekilde ağzınızın tadını da mutlu etmelisiniz. Bundan dolayı, mangal sosunu hazırlayarak damak tatlarınızı zenginleştirebilir ve mangal yaptığınız günün sonunda mangaldan keyif olarak mutlu bir şekilde geçirmiş olarak evinize dönebilirsiniz. Bundan dolayı, mangal sosunun hazırlanışı ve gerekli malzemelerini açıklayacak olursak;

Mangal Sosu İçin Gerekli Malzemeleri
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası
  • Orta boy iki diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Bir tutam pul biberi
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı su
Mangal Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle genişçe bir kab alınız ve içine sırasıyla ilk olarak sıvı yağını atınız. Ardından sarımsakları döverek kabın içine atınız. Ardından sırasıyla salçayı, kekiği, pul biberi, karabiberi, tuzunu (Ölçütüne siz kendiniz karar verebilirsiniz ağır hastalıklarınız varsa ve tuz size yaramıyorsa az miktarda kullanabilirsiniz) ve son olarak da suyunu da atarak iyice harmanlayınız. Bu şekilde, en son olarak mangal için ayırmış olduğunuz etleri de kabın içine atarak iyice harmanlayınız ve bu şekilde etle birlikte harmanladıktan sonra saklama kabı veya dolap poşetlerine atarak iyice hava almayacak bir şekilde buzdolabına yerleştirin ve minimum 3,5 saat süre kadar bekletilmelidir. İsterseniz mangala gitmeden bir gün öncesinden bu tarifi hazırlayarak dolabınızda hazırda tutabilirsiniz ve bir gün süre kadar buzdolabında bu şekilde beklettiğiniz takdirde sosun etkisi daha fazla olacak. Etinizde terbiyenmiş olacaktır. Karar sizin minimum 3,5 saatten sonra dilediğiniz zaman kullanabilir ve mangalınızı yapabilirsiniz. Keyifli bir mangal günü geçirmeniz dileğimizle. Şimdiden afiyet olsun.

Mangal Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bearnez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bearnez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Somon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Somon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ketçap Yapımı

Ketçap Yapımı

Güncel

Hazır Makarna Sosları

Hazır Makarna Sosları

Güncel

Sos Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Sos Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır?

Çikolatalı Sos Nasıl Yapılır?

Satay Sos Tarifi ve Malzemeleri

Satay Sos Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosu Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Fajita Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Fajita Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Tabasco Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tabasco Sos Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Makarna İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Makarna İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Oyster Sos Tarifi ve Malzemeleri

Oyster Sos Tarifi ve Malzemeleri