Makarna Sosu Oktay Usta Fırında makarna severler için Oktay Usta'nın leziz bir sos tarifi sunuyoruz. Bu tarifte, beşamel olarak adlandırılan sos genellikle et ürünlerinin kullanıldığı yemekler için tercih edilir. Beşamel sosunun tarifini makarnanın yapılışıyla birlikte veriyoruz. Kıymalı Soslu Makarna İçin Malzemeler
Makarna Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Makarna Sosu Oktay Usta Nasıl Yapılır? 400 gram dana kıyma ile iri doğranan havuçlar kıyma makinesinden geçirilir. Eğer kıyma makineniz yoksa havucu rendeleyip dana etini de kasaptan taze çekilmiş kıyma halinde alabilirsiniz. Bir tavada ısıtılan zeytinyağının içine havuçlu kıyma koyularak sotelenir. Domates sosu ve salçası eklenir. Tuzu, karabiberi ve arzu edilen başka bir baharat ilave edilip kavurmaya devam edilir. Kavrulan kıymanın kıvamını açmak için içine az miktarda sıcak su konulabilir. En son maydanozlar da eklenip ocağın altı kapatılır. Bu arada, bir tencerede su kaynatılır, tuz ve zeytinyağı eklenerek makarnalar haşlanır. Haşlanan makarnalar ocaktan alınır ve süzülür. Beşamel Sos Nasıl Yapılır? Küçük bir çelik tencereye tereyağı ve un konularak kavrulur. Unun kokusu çıkınca soğuk süt tencereye boşaltılıp hızlıca karıştırılır. Karıştırma işlemini çırpma teliyle yapmak, topaklanmayı önlemek için işinizi kolaylaştıracaktır. Kaynamaya başlayan sosa tuz ve karabiber eklenir. Kıvam alana kadar kaynatılır. Makarnanın Fırına Verilişi Fırına konulacak kabın içine haşlanmış makarnaların yarısı dökülür. Makarnanın üzerine hazırlanmış kıyma serpilir. Geri kalan makarna ile kıymanın üzeri örtülüp beşamel sosu da ilave edilir. En son rendelenmiş kaşar peyniri de üzerine dökülüp 180 derecelik fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir. Ekstra Bilgiler Fırında makarnayı daha lezzetli hale getirmek için bazı püf noktaları:
Afiyet olsun! |
Mine Esra
04 Mayıs 2024 CumartesiMakarna yemeğini kim sevmez. Evde genelde yapmış olduğumuz makarnaları hazırlarken Salça ile hazırlıyoruz. fakat makarnayı sade olarak bir şey de üzerine sos dökmek çok daha lezzetli oluyor. Televizyon programında Oktay Ustadan izlemiş olduğunuz kıymalı makarna sosunun yapılışı nasıldır? Hangi malzemeleri kullanmam gerekiyor? Hazırlanışı nasıldır?
Cevap yazAdmin
04 Mayıs 2024 CumartesiMerhaba, Oktay Usta'nın kıymalı makarna sosunu yapmak için şu malzemelere ihtiyacınız olacak:
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı su
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Taze fesleğen veya maydanoz (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
1. Zeytinyağını tencereye alın ve kıymayı ekleyip kavurun.
2. Kıyma suyunu çekince ince doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin, kavurmaya devam edin.
3. Soğan ve sarımsaklar pembeleşince domates salçasını ve biber salçasını ekleyin. Karıştırın.
4. Domatesleri rendeleyin veya küp küp doğrayın ve tencereye ekleyin.
5. Bir çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pişirin.
6. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biber ekleyin.
7. Sos k