Makarna Salça Sosu Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Makarna Salça Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salça Sosu

Makarna salça sosu, hem lezzeti hem de pratik yapılışı ile herkesin severek yapıp yediği yemeklerin başında gelir. Yemek yapmaya yeni başlayan kişilerin ilk denedikleri yemeklerden biridir. Makarnaya katılan domates sosu, hoş görüntüsünün yanı sıra kokusu ve lezzetiyle de gönülleri fetheder. Evdeki malzemelerle hazırlanabilecek olan bu sosa, isteğe göre alternatif malzemeler de ilave edebilirsiniz. Özellikle spagetti, burgu, kalem, midye ve kelebek gibi makarna çeşitleri ile daha kolay uyum sağlayan domatesli salça sosu, makarnaya ayrı bir lezzet katar.

Makarna Salça Sosu Malzemeleri

  • 1 paket spagetti ya da isteğe göre farklı bir makarna
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam fesleğen

Makarna Salça Sosu Nasıl Yapılır?

Geniş bir tencerenin içinde makarnayı kaynar suda yaklaşık 10 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken, hamurların birbirine yapışmaması için içine zeytinyağı ve tuz ilave edin. Makarna piştikten sonra soğuk sudan geçirmemek gereklidir. Bu, hazırlanan sosu daha kolay emmesini sağlayacaktır. Makarna haşlanırken sosunu hazırlamaya başlayın. Domatesleri rendeleyin. Sarımsakları ezerek ince ince doğrayın. Bir tavada önce zeytinyağını kızdırın. Ardından içine sarımsakları atın. Sotelenen sarımsakların içine salçayı da ekleyerek 3-4 dakika kadar kavurun. Rendelenen domatesleri ve bir çay bardağı suyu ekleyerek pişirin. Fesleğenleri küçük küçük doğrayın. Domatesler suyunu çekmeye başlayınca içine fesleğeni, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine ılık haldeki domates sosunu döküp karıştırarak servis edin.

Ayrıca, salçalı makarna kaşar ve parmesan peyniri ile de yapılabilir. Hazırladığınız makarnayı bir fırın tepsisine alın. Salçalı sosu üzerine döktükten sonra rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edin. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip, üzeri kızardıktan sonra sıcakken üzerine toz parmesan peyniri ekleyebilirsiniz. 15 dakika gibi kısa sürede hazırlama ve 15 dakika pişme süresine sahip olan bu makarnayı sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları

Bu lezzetli sosu daha da zenginleştirmek için, içine ince doğranmış siyah zeytin, kapari veya kurutulmuş domates ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sosun içine biraz krema ekleyerek daha yumuşak ve kremamsı bir doku elde edebilirsiniz. Tuz ve karabiberi eklerken, kişisel damak zevkinize göre ayarlamalar yapmaktan çekinmeyin. Fesleğen yerine taze kekik veya nane kullanarak farklı aromalar elde edebilirsiniz.

Makarnayı haşlarken suya birkaç damla limon suyu ekleyerek daha parlak ve diri bir makarna elde edebilirsiniz. Makarna haşlama suyunu tamamen dökmeyin; bir fincan kadarını sosun içine ekleyerek daha lezzetli ve kıvamlı bir sos yapabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Acılı Kahvaltılık Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Kahvaltılık Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Calve Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Calve Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acılı Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mangal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sos Tarifi ve Malzemeleri

Meyveli Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hamburger Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kırmızı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri