Vişne Sosu Vişne sosu, evlerimizde yapmış olduğumuz birçok çikolatalı yiyeceklerin üzerinde, keklerin üzerinde, gofretlerin içerisinde, aromalı içeceklerde, buzlu içeceklerde, dondurma yapımında, şekerlemelerde, bazı tatlılarda, lokum yapımında, ve pastanelerde pasta yapımında kullanılan vazgeçilmez bir sos tur. Vişne sosu sadece belirtilenlerle sınırlı kalmayıp, ilaç yapımında aroma olarak, kozmetik ürünlerinin imalatında ve nargile tütünlerinin yapımında da kullanılmaktadır. Sos genellikle üretilen ürünlere farklı bir tat ve güzel bir koku kazandırmak için kullanılır. Ancak yaygın olarak pasta ve gıdaların imalatında tercih edilir. Vişne Sosu Yapımında Kullanılan Malzemeler
Vişne Sosu Nasıl Yapılır? Önceden hazırlamış olduğunuz bir tencereye çekirdekleri ayıklanmış vişneleri alın ve üzerine toz şekeri ilave edin. Bir gün boyunca bu şekilde bekletin ki vişneler şekerle özdeşleşsin. Bir gün sonrasında kıvam alan vişnelerin üzerine bir buçuk su bardağı su ve nişastayı ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Vişne sosu koyulaşmaya başlayacaktır. Eğer istediğiniz kıvama ulaşmamışsa, üzerine sıcak su ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz. Kıvamına gelen vişne sosunu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan sosu istediğiniz yiyeceklerin üzerinde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. Vişne Sosunun Kullanım Alanları Vişne sosu, birçok tarifte kullanılan soslar arasında en fazla tercih edilenlerden biridir. Bu sos genellikle sütlü tatlılarda ve pastaların üzerinde kullanılır. Evlerimizde yapılan pastalarda, keklerde kullanılan vişne sosu, çocukların sağlığı açısından ve yapılan yiyecekleri lezzetli bir şekilde tüketmeleri için uygun görülmektedir. Vişne sosu kullanımı sadece gıdaların yanında değil, meşrubat yapımında da aroma olarak kullanılır. Ek olarak, vişne sosu ile farklı tatlar denemek isteyenler için birkaç ipucu:
Vişne sosu, yemeklerinize ve tatlılarınıza renk ve tat katacak harika bir bileşendir. |