Frambuaz Sos Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Frambuaz Sos Tarifi ve Malzemeleri

Frambuaz Sos

Frambuaz sos, yapımı oldukça basit olan ve sütlü tatlılara lezzet katan bir sostur. Koyu kıvamlı bir sos elde etmek isterseniz, 1 silme çorba kaşığı nişasta eklemeniz yeterli olacaktır. Ancak, akışkan bir kıvam elde etmek için nişasta eklememelisiniz. Dondurulmuş veya taze frambuaz kullanarak yapabileceğiniz bu sos, dondurulmuş frambuaz kullanıldığında çözülmesini beklemeden doğrudan tencereye alınabilir ve piştikten sonra çatalla ezilerek kullanılabilir.

Frambuaz Sos Malzemeleri

  • 800 gram frambuaz
  • 1,5-2 su bardağı toz şeker
  • İsteğe göre 1 paket vanilya

Frambuaz Sos Nasıl Yapılır?

İlk olarak şeker ve frambuazı tencereye koyup, harlı ateşte kendi suyunu salana dek karıştırın. Bilhassa donmuş frambuaz kullanıyorsanız, su eklemenize gerek yoktur. Ancak taze frambuaz kullanıyorsanız, yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Karışım kaynamaya başladığında ocağı kısarak 5 dakika daha pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra 1 paket vanilyayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Eğer taze frambuaz kullandıysanız, sosu blenderdan geçirip istediğiniz tatlıda kullanabilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Frambuaz sos yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:
  • Frambuazların taze ve olgun olmasına özen gösterin, bu sosun lezzetini artıracaktır.
  • Şeker miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Daha az tatlı bir sos isterseniz, şeker miktarını azaltabilirsiniz.
  • Sosun kıvamını ayarlarken nişasta kullanımı tamamen tercihinize bağlıdır. Nişasta ekleyerek daha koyu bir sos elde edebilirsiniz.
  • Sosu pişirirken sürekli karıştırarak yanmasını önleyin.

Servis ve Saklama Önerileri

Frambuaz sosu piştikten sonra hemen kullanabilir veya soğumasını bekleyerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu sos, özellikle cheesecake, panna cotta veya dondurma gibi tatlılarla mükemmel uyum sağlar. Buzdolabında hava almayan bir kapta 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz, sosu dondurarak muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahvaltılık Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Kahvaltılık Sos Tarifleri Nelerdir?

Kışlık Kahvaltılık Sos Tarifleri Nelerdir?

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Oktay Usta Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arabiata Sos Tarifi ve Malzemeleri

Arabiata Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kızartma Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çemen Nasıl Yapılır?

Çemen Nasıl Yapılır?

Buffalo Sos Tarifi ve Malzemeleri

Buffalo Sos Tarifi ve Malzemeleri

Cafe De Paris Sos Tarifi ve Malzemeleri

Cafe De Paris Sos Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Avakado Sos Tarifi ve Malzemeleri

Avakado Sos Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Sos Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Nasıl Yapılır?

Acılı Sos Nasıl Yapılır?

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Ekşi Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tatlı Ekşi Sos Tarifi ve Malzemeleri