Frambuaz Sos Frambuaz sos, yapımı oldukça basit olan ve sütlü tatlılara lezzet katan bir sostur. Koyu kıvamlı bir sos elde etmek isterseniz, 1 silme çorba kaşığı nişasta eklemeniz yeterli olacaktır. Ancak, akışkan bir kıvam elde etmek için nişasta eklememelisiniz. Dondurulmuş veya taze frambuaz kullanarak yapabileceğiniz bu sos, dondurulmuş frambuaz kullanıldığında çözülmesini beklemeden doğrudan tencereye alınabilir ve piştikten sonra çatalla ezilerek kullanılabilir. Frambuaz Sos Malzemeleri
Frambuaz Sos Nasıl Yapılır? İlk olarak şeker ve frambuazı tencereye koyup, harlı ateşte kendi suyunu salana dek karıştırın. Bilhassa donmuş frambuaz kullanıyorsanız, su eklemenize gerek yoktur. Ancak taze frambuaz kullanıyorsanız, yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz. Karışım kaynamaya başladığında ocağı kısarak 5 dakika daha pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra 1 paket vanilyayı ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın. Eğer taze frambuaz kullandıysanız, sosu blenderdan geçirip istediğiniz tatlıda kullanabilirsiniz. Dikkat Edilmesi Gerekenler Frambuaz sos yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar şunlardır:
Servis ve Saklama Önerileri Frambuaz sosu piştikten sonra hemen kullanabilir veya soğumasını bekleyerek buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu sos, özellikle cheesecake, panna cotta veya dondurma gibi tatlılarla mükemmel uyum sağlar. Buzdolabında hava almayan bir kapta 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak isterseniz, sosu dondurarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |