Sarımsak Sosu Sarımsak, mutfağımızdan ve yemeklerimizden eksik edemediğimiz bir lezzet olup, güzel karışımlar ve farklı tatlarla sofralarımızı süsler. Her ne kadar kokusu bazen rahatsızlık verse de, sarımsak sosu, yemeklere kattığı özgün lezzet ile vazgeçilmezdir. Sarımsak Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Sarımsak Sosu Nasıl Yapılır? Öncelikle, altı diş sarımsak kabuklarından temizlenir ve havana bırakılır. Bir tutam tuz ile iyice dövülerek ezilir. Dövülmüş sarımsaklar, daha sonra zeytinyağı ile birlikte mutfak robotuna konularak iyice karıştırılır. Yıkanmış limon sıkacak yardımı ile sıkılarak bir yemek kaşığı kadar alınır ve mutfak robotunun içerisine eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra bir adet yumurta ilave edilir. Yumurta ilave edildikten sonra mutfak robotu tekrar çalıştırılmalıdır. Yumurta, malzemelerin her yerine iyice karışarak köpürmesini sağlar. Bu köpürme işlemi, karışımın daha iyi olduğunu gösterir. İstenilen köpürme sağlanmazsa, karışım yeterince iyice karışmamış demektir. Daha sonra karabiber ilave edilmelidir. Hemen ardından tuz da eklenir ve mutfak robotu tekrar çalıştırılır. 4-5 dakika boyunca bu şekilde mutfak robotuyla iyice karıştırıldıktan sonra mutfak robotu kapatılmalıdır. İsteğe göre, zeytinyağı biraz daha ilave edilebilir. Zeytinyağının tekrar ilavesi durumunda, mutfak robotu yeniden çalıştırılarak karışım daha da homojen hale getirilmelidir. Hazır olan sarımsak sosunu kapalı bir kap içerisinde, serin ve güneş ışığı almayan yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Bir süre dinlendirildiğinde tadı daha da lezzetli olacaktır. Ancak, fazla bekletilmiş yumurta zehirlenmelere sebebiyet verebildiği için ne kadar erken tüketilirse sağlık açısından daha iyi olacaktır. Afiyet olsun. |
Faika
24 Temmuz 2024 ÇarşambaSarımsak sosunu yaparken yumurta eklerken biraz tedirgin oldum, acaba yumurtanın çiğ kalması sağlığa zararlı olabilir mi? Ayrıca sarımsakların kokusu kalıcı olur mu diye de endişelendim, bu konuda ne önerirsiniz?
Cevap yazAdmin
24 Temmuz 2024 ÇarşambaMerhaba Faika,
Yumurta eklerken tedirgin olmanı anlyorum, çiğ yumurtalar bazen sağlık riskleri taşıyabilir. Özellikle salmonella bakterisi riski, çiğ yumurta tüketiminde yaygındır. Bu nedenle, yumurtanın iyice pişirilmiş olması her zaman daha güvenli olur. Sarımsak kokusu ise gerçekten kalıcı olabilir, ancak bu kokuyu hafifletmek için limon suyu ya da maydanoz kullanabilirsin. Maydanoz, sarımsak kokusunu nötralize etmede oldukça etkilidir.
Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapman dileğiyle!