Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Sosu

Sarımsak, mutfağımızdan ve yemeklerimizden eksik edemediğimiz bir lezzet olup, güzel karışımlar ve farklı tatlarla sofralarımızı süsler. Her ne kadar kokusu bazen rahatsızlık verse de, sarımsak sosu, yemeklere kattığı özgün lezzet ile vazgeçilmezdir.

Sarımsak Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • Altı diş sarımsak
  • Bir adet yumurta
  • Bir yemek kaşığı limon suyu
  • Bir su bardağı zeytinyağı
  • İki çay kaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Sarımsak Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle, altı diş sarımsak kabuklarından temizlenir ve havana bırakılır. Bir tutam tuz ile iyice dövülerek ezilir. Dövülmüş sarımsaklar, daha sonra zeytinyağı ile birlikte mutfak robotuna konularak iyice karıştırılır.

Yıkanmış limon sıkacak yardımı ile sıkılarak bir yemek kaşığı kadar alınır ve mutfak robotunun içerisine eklenir. İyice karıştırıldıktan sonra bir adet yumurta ilave edilir. Yumurta ilave edildikten sonra mutfak robotu tekrar çalıştırılmalıdır.

Yumurta, malzemelerin her yerine iyice karışarak köpürmesini sağlar. Bu köpürme işlemi, karışımın daha iyi olduğunu gösterir. İstenilen köpürme sağlanmazsa, karışım yeterince iyice karışmamış demektir. Daha sonra karabiber ilave edilmelidir. Hemen ardından tuz da eklenir ve mutfak robotu tekrar çalıştırılır. 4-5 dakika boyunca bu şekilde mutfak robotuyla iyice karıştırıldıktan sonra mutfak robotu kapatılmalıdır.

İsteğe göre, zeytinyağı biraz daha ilave edilebilir. Zeytinyağının tekrar ilavesi durumunda, mutfak robotu yeniden çalıştırılarak karışım daha da homojen hale getirilmelidir. Hazır olan sarımsak sosunu kapalı bir kap içerisinde, serin ve güneş ışığı almayan yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Bir süre dinlendirildiğinde tadı daha da lezzetli olacaktır. Ancak, fazla bekletilmiş yumurta zehirlenmelere sebebiyet verebildiği için ne kadar erken tüketilirse sağlık açısından daha iyi olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Faika

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Sarımsak sosunu yaparken yumurta eklerken biraz tedirgin oldum, acaba yumurtanın çiğ kalması sağlığa zararlı olabilir mi? Ayrıca sarımsakların kokusu kalıcı olur mu diye de endişelendim, bu konuda ne önerirsiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Faika,

Yumurta eklerken tedirgin olmanı anlyorum, çiğ yumurtalar bazen sağlık riskleri taşıyabilir. Özellikle salmonella bakterisi riski, çiğ yumurta tüketiminde yaygındır. Bu nedenle, yumurtanın iyice pişirilmiş olması her zaman daha güvenli olur. Sarımsak kokusu ise gerçekten kalıcı olabilir, ancak bu kokuyu hafifletmek için limon suyu ya da maydanoz kullanabilirsin. Maydanoz, sarımsak kokusunu nötralize etmede oldukça etkilidir.

Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapman dileğiyle!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ketçap Yapımı

Ketçap Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Atom Tarifi ve Malzemeleri

Atom Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Erişte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sos Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Sos Çeşitleri Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Cips Sosu Nasıl Yapılır?

Cips Sosu Nasıl Yapılır?

Güncel

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Demi Glace Sos Tarifi ve Malzemeleri

Demi Glace Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salsa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salsa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bearnez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bearnez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Sos Tarifi ve Malzemeleri

İskenderin Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İskenderin Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Makarna Sosu Nasıl Yapılır?

Başemel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Başemel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Pasta Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pasta Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kışlık Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Kışlık Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Meyve Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Meyve Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Chili Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chili Sos Tarifi ve Malzemeleri

Yemek Sosları Tarifleri ve Malzemeleri

Yemek Sosları Tarifleri ve Malzemeleri