Somon Sosu Somon sosu, somon balığını lezzetli bir şekilde hazırlamak ve tüketmek için zahmetsizce hazırlanan bir sos türüdür. Balıklar, özellikle mevsiminde taze olduklarından, kısa süreliğine evlerimize girmektedir. Bu nedenle, balıkları tüketirken evde hazırladığımız sosları da ekleyerek neden daha lezzetli bir şekilde tüketmeyelim ki? Somon balıkları da diğer balıklar gibi avlanma yasağının kalkmasıyla taze bir şekilde evlerimize girmektedir. Somon balıkları, avlanma açısından diğer balıklara oranla daha nadir bulunur. Bu nedenle, somon balıkları maliyet açısından diğer balıklara göre biraz daha yüksektir. Siz de kısa süreliğine çıkan ve nadir bulunan somon balıklarını sade bir şekilde tüketmek istemezsiniz. Somon balıklarının lezzetinin yanı sıra, soslarını hazırlayarak tüketebilir ve bu lezzeti daha da artırabilirsiniz. Şundan emin olabilirsiniz: Sizinle paylaşacağımız somon sosunu hazırladıktan sonra, balık yiyebilmek için artık lüks restoranlara gitmeyecek ve kendi evinizde bu lezzeti ailenizle birlikte gönül rahatlığıyla tüketebileceksiniz. Her yıl balık sezonunun açılmasını dört gözle bekleyeceksiniz. Lezzetli bir somon sosunun hazırlanışı ve gerekli malzemeleri açıklayacak olursak: Somon Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Somon Sosu Nasıl Yapılır? Somon sosu hazırlamak için öncelikle somon balıklarını hazırlamanız gerekmektedir. Çünkü ikisini birden harmanlayacağınız için öncelikle somon balıklarını pişirmekle başlayalım. İlk olarak yapışmaz tavalardan geniş olanını alalım. Sonrasında tavayı ocakta yaklaşık 5 dakika kadar ısıtalım. Bu sırada somon balıklarınızı iyice tuzlayıp ve karabiberlerini serperek hazırda bekletin. Tavanız ısındıktan sonra balıklarınızı tavaya koyarak, ocağın altını kısarak sosunu hazırlamaya geçin. İlk olarak genişçe bir kap alarak içine sırasıyla; karabiber, sirke, limon suyu, yoğurt, Dijon hardalı, ince doğranmış dereotu ve dövülmüş sarımsağı ekleyin ve iyice karıştırın. Sosu, dilerseniz el mikseri ile de çırpabilirsiniz. Mümkün olduğunca homojen bir karışım elde etmeye çalışın. Son olarak, somonlarınızın tavada kızarma işlemi tamamlandıktan sonra servis tabaklarına aktarın ve üzerinde hazırlamış olduğunuz sostan istenilen miktarda dökerek servisi gerçekleştirebilirsiniz. Evet, bu şekilde ailenizle, eşinizle ve dostunuzla hep beraber yiyebileceğiniz soslu somon balıklarını hazırlamış oldunuz. Şimdiden afiyet olsun. |