Izgara Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Izgara Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kanat Sosu

Izgara kanat sosu, tavuk kanatlarının ızgarada daha lezzetli şekilde pişirilmesi için kullanılan bir sostur. Bu sos, kanatlara hem tat hem de aroma kazandırarak barbekü keyfinizi artırır. Çeşitli terbiye sosları hazırlanabilir ve bu sosların içindeki malzemeler genellikle benzerlik gösterse de, oranları ve malzeme tercihlerinde farklılıklar olabilir.

Sosun Temel Bileşenleri

Izgara soslarında genellikle süt, yoğurt, sıvı yağ, soğan ve çeşitli baharatlar kullanılır. En önemli nokta, kanatların sosun içinde buzdolabında bir gün süreyle bekletilmesidir. Bu şekilde kanatlar, sosun lezzetini tamamen emer ve daha lezzetli bir hale gelir. Ayrıca, tavuk kanadı derili olduğundan, soslamadan önce kanatların birkaç yerinden çatalla delinmesi gerekir. Bu, sosun kanatlara daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Izgara kanat soslarında fazla sıvı yağ kullanmak gerekli değildir; daha çok baharatlar ve diğer malzemeler tercih edilmelidir. Şimdi, lezzetli bir ızgara kanat sosu nasıl hazırlanır, buna bakalım.

Izgara Kanat Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet iri kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Izgara Kanat Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir kase alın. Bunun içine yoğurdu, sütü, sıvı yağı, kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzu koyarak iyice karıştırın. Sarımsakları soyup dövün ve kuru soğanı ayıklayıp rendeleyin. Bunları da kasedeki malzemelere ekleyin ve karıştırın. Bu hazırladığınız ızgara kanat sosuyla yaklaşık 1-1,5 kg kanadı soslayabilirsiniz.

Kanatların her birini çatalla delmeyi unutmayın. Her taraflarını bu sosla iyice bulayın. Kaseyi kapatarak buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün kanatları ızgara yaptığınızda lezzetlerinin ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz. Sosun içine damak tadınıza uygun baharatlar ilave edebilirsiniz.

Ekstra İpuçları

  • Sosun içine limon suyu veya sirke ekleyerek kanatların daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eğer acı seviyorsanız, ekstra acı biber sosu veya acı toz biber ekleyebilirsiniz.
  • Sosu daha aromatik hale getirmek için taze otlar (örneğin, kekik, biberiye) ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Somon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Somon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Makarna İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Makarna İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hardal Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Satay Sos Tarifi ve Malzemeleri

Satay Sos Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

Güncel

Hazır Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Şinitzel Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Demi Glace Sos Tarifi ve Malzemeleri

Demi Glace Sos Tarifi ve Malzemeleri

Marinara Sos Tarifi ve Malzemeleri

Marinara Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salsa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salsa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Çemen Nasıl Yapılır?

Çemen Nasıl Yapılır?

Dömi Glas Sos Tarifi ve Malzemeleri

Dömi Glas Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri