Beşamel Sos Yapımı Beşamel sos, Fransız mutfağından tüm dünyaya yayılan çok lezzetli ve klasik bir sos çeşididir. Lüks restoranların mutfağında sıkça rastlayabileceğiniz beşamel sosu, evinizde de oldukça kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Özellikle makarna, lazanya ve sebze yemeklerine apayrı bir lezzet kazandıran bu muhteşem sosu mutlaka deneyerek sevdiklerinize sunmalısınız. Beşamel Sos Malzemeleri
Beşamel Sos Nasıl Yapılır? Orta büyüklükte bir tencere ocağa alınır. Üzerine tereyağı ve sıvı yağ eklenir. Yağ eridikten sonra üzerine un eklenir. Hızlı bir şekilde karıştırılarak kısık ateşte un pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra üzerine süt ilave edilir ve çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırılarak fokurdamaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam edilir. Beşamel sosun kıvamı oldukça önemlidir. Eğer sos puding kıvamında koyu olursa, bir miktar daha süt ekleyebilirsiniz. Sos kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha kaynatılır ve tuz ile karabiber ilave edilerek ocaktan alınır. Hazır hale gelen sosunuzu dilediğiniz yemeği lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Beşamel sosu daha aromatik hale getirmek için içerisine defne yaprağı, muskat rendesi veya rendelenmiş peynir ekleyebilirsiniz. Ayrıca, beşamel sosunu hazırlarken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |