Acı Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Acı Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biberli Domates Sosu

Sosun Özellikleri

Acı biberli domates sosu, mutfaklarda eşsiz bir lezzet olarak bilinir. Bu sos, yemeklerin yanı sıra salatalarda da kullanılabilir. Beş çaylarında, kısır ve patates salatası gibi atıştırmalıkların yanında da mükemmel bir tamamlayıcıdır.

Sos Yapmanın Püf Noktaları

Mutfakta soslar, yemeklerin lezzetini artırmada önemli bir rol oynar. Makarnadan salataya, et yemeklerinden sebze yemeklerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilirler. Sos yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:

  • Sosunuzun kıvamı çok sulu olursa, bir kapta un ve nişastayı az miktarda su ile karıştırarak sosunuza ekleyebilirsiniz.
  • Domateslerin asidini azaltmak için kaynatma işlemi önemlidir.
  • Sosunuzu daha yoğun bir kıvama getirmek isterseniz, kaynatma süresini uzatabilirsiniz.

Acı Biberli Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilogram domates
  • Yarım kilogram köy biberi
  • İsteğe bağlı cin biberi (Acılığını kendinize göre ayarlayın)
  • 2 baş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 çay bardağı sirke
  • 3 tatlı kaşığı tuz (Kendinize göre ayarlayın)
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 10-15 dal maydanoz

Acı Biberli Domates Sosu Nasıl Yapılır?

İki kilogram domatesi yıkayıp seçtikten sonra rondo ile püre haline getirin. Daha sonra tencereye koyup biraz kaynatın. Bu sayede domatesin asidi giderilmiş olur. İsteğe bağlı olarak domatesi çok kaynatabilirsiniz. Sosunuzun daha sulu olmasını isterseniz, az kaynatmayı tercih edebilirsiniz. Kaynama işlemi bittikten sonra domatesleri bir kenara koyup soğumasını bekleyin.

Bir yandan biberleri ve maydanozları yıkayıp ayıklayın. Biberleri, maydanozları ve sarımsakları rondo ile çekin ve soğumuş olan domates püresinin içine ilave edin ve karıştırın. (İsteğe bağlı olarak domates, biber, maydanoz ve sarımsakları rondodan geçirmeden küp küp doğrayarak da yapabilirsiniz.) Daha sonra sirke, nane, zeytinyağı ve tuzunu ekleyip karıştırın.

Acılığını ayarladıktan sonra sosu kavanozlara koyup ağızlarını sıkıca kapatın ve ters çevirip serin bir yerde muhafaza edin. Sıcak yerlerde buzdolabında saklayabilirsiniz. Soğuk yerlerde ise dışarıda bırakmanızda bir sakınca yoktur. Bu şekilde uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Demiglas Sos Tarifi ve Malzemeleri

Demiglas Sos Tarifi ve Malzemeleri

Dip Sos Tarifi ve Malzemeleri

Dip Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Islak Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Acılı Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

Bolonez Sos Nasıl Yapılır?

Tavuk Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Arabiata Sos Tarifi ve Malzemeleri

Arabiata Sos Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Midye Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları Oktay Usta

Makarna Sosları Oktay Usta

Bolonez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Sos Tarifi ve Malzemeleri