Pizza Sosu Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Pizza Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Pizza Sosu Rehberi

Pizza, özellikle gençlerin severek tükettiği yiyeceklerden biridir. Pizzanın lezzetini artıran ve ona karakter kazandıran en önemli unsurlardan biri de pizza sosudur. Ancak, pizza sosunun pizzanın diğer malzemelerinin önüne geçmemesi, aksine onlarla uyum sağlayarak lezzeti artırması gerekmektedir. Pizza sosu, pizzanın hamuruna sürülerek kullanılır ve üzerindeki salam, sucuk, sosis, mantar, zeytin, turşu gibi malzemelerin kaynaşmasını sağlayarak pizzanın daha lezzetli hale gelmesini sağlar.

Pratik Pizza Sosu Tarifi

Eğer pizza sosu hazırlamaya vaktiniz yoksa, işte size pratik bir sos tarifi. Bu sosu hazırlamak için sadece ketçap ve kuru kekik gerekmektedir. Bir kâsede ketçapla birlikte bol miktarda kuru kekiği iyice karıştırın. Bu karışımı pizza hamurunun üzerine güzelce sürün. Bu basit tarifle bile dışarıda yediğiniz pizzaların lezzetini aratmayacak bir tat elde edebilirsiniz. Bu sosun basit ama lezzetli yapısı, pizzanızı oldukça çekici kılacaktır.

Özel Pizza Sosu Tarifi

Daha özel bir pizza sosu hazırlamak isteyenler için aşağıdaki tarifi öneriyoruz. Bu tarif, pizzanıza mükemmel bir lezzet katacaktır.

Pizza Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram domates püresi
  • Yarım çay kaşığı paprika (tatlı kırmızı biber)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza Sosu Nasıl Yapılır?

İlk olarak uygun bir tencere ya da tavaya zeytinyağını koyun ve ocakta kızdırın. İçine rendelenmiş sarımsağı ekleyin ve hafifçe kavurun. Ardından domates püresi, toz şeker, paprika, kuru kekik, karabiber ve tuzu ekleyin. Bu malzemeleri kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin, böylece tüm malzemeler birbiriyle iyice özdeşleşsin. Sos piştikten sonra kenara alarak ılınmasını bekleyin. Daha sonra bu sosu pizza hamurunun üzerine sürebilirsiniz. Bu sos, pizzanın üzerine konulan diğer malzemelerle oldukça iyi uyum sağlar. Eğer sosu önceden hazırlamak isterseniz, ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında 2-4 ay kadar saklayabilirsiniz. Bu sosla pişireceğiniz pizzanın lezzeti katlanacaktır. Alternatif olarak, domates püresi yerine rendelenmiş domates de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Chipotle Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chipotle Sos Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fajita Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Fajita Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Arabiata Sos Tarifi ve Malzemeleri

Arabiata Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Hardal Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Hardal Sos Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Harissa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Harissa Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barilla Sos Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Sosu Tarifi ve Malzemeleri