Alfredo Sos Tarifi Alfredo sos, özellikle makarnalarda kullanılan İtalyan mutfağının geleneksel sosları arasında yer almaktadır. İtalya'da makarna oldukça sevilen bir yemektir. Bu nedenle farklı soslarla lezzetlendirilen makarnalar her zaman tercih edilir. Alfredo sosu ilk olarak Alfredo di Lelio tarafından Roma'da keşfedilmiştir. Alfredo sosun temeli parmesan peynirine ve tereyağına dayanmaktadır. İçine eklenen baharatlar ve süt kremasıyla mükemmel bir lezzet ortaya çıkmaktadır. Bu sos, mantar ve tavukla birlikte yapıldığında ayrı bir lezzet katmaktadır. Bu yüzden zaman zaman içine ince kıyılmış mantar ve tavuk da ekleyebilirsiniz. Parmesan peyniri bulamazsanız, aynı lezzette olmasa da bunun yerine eski kaşar peyniri veya eriyebilen başka bir peynir kullanabilirsiniz. Şimdi alfredo sosunu hazırlayıp makarna ile servis edelim. Vereceğimiz malzemelerle 4 kişilik bir sos elde edeceksiniz. Kolay gelsin. Alfredo Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
Alfredo Sos Tarifi Nasıl Yapılır? Uygun bir sos tavasının içinde tereyağını koyarak, kısık ateşte eritmeye başlayın. Buna süt kremasını ilave ederek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirin. Ardından dövülmüş sarımsağı ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyin. Eğer parmesan peyniri bulamazsanız, alternatif olarak eski kaşar peyniri veya eriyebilen başka bir peynir ekleyebilirsiniz. Sosu kısık ateşte karıştırarak pişirin. Son olarak kıyılmış maydanozu ilave edin ve sosunuzu ocaktan alın. Alfredo sosunu makarnanın üzerine dökerek servis edebilirsiniz. Eğer sosun içine mantar ve tavuk eklemek isterseniz, ocaktan indirmeden önce haşlanmış tavuk parçalarını ve kıyılmış haşlanmış mantarları sosla buluşturabilirsiniz. Afiyet olsun. |