Parmesan Sos Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Parmesan Sos Tarifi ve Malzemeleri

Parmesan Sos

Parmesan sos, özellikle makarna ve spagetti gibi yiyecekler üzerinde sıklıkla kullanılan bir sos çeşididir. Ana bileşeni Parmesan peyniri olan bu sos, lezzetli ve besleyici özelliklere sahiptir. Ülkemizde de yaygınlaşan Parmesan sos, düşük kalorili olması sebebiyle diyet yapan bireyler tarafından da tercih edilebilir. Kendi evinizde kolayca yapabileceğiniz bu sos, marketlerde bulunan hazır soslardan çok daha taze ve lezzetli olacaktır. Ayrıca, evde hazırladığınız soslar genellikle daha ekonomik olacaktır. Bu makalede, Parmesan sosunun yapımını adım adım açıklayacağız. Gerekli malzemeleri ve yapım aşamalarını dikkatlice takip ederek, yaklaşık 20-25 dakika içerisinde lezzetli bir Parmesan sos hazırlayabilirsiniz.

Parmesan Sos Malzemeleri

  • 400 gram konkase domates
  • Bir adet soğan
  • Bir miktar zeytinyağı
  • Bir tutam karabiber
  • Dört diş sarımsak
  • Bir su bardağı tavuk suyu
  • 100 gram Parmesan peyniri
  • İki çay kaşığı şeker

Parmesan Sos Nasıl Yapılır?

İlk olarak, bir tavaya az miktarda zeytinyağı ekleyerek ocağa koyun. Yağ ısınırken, soğanı ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Isınan yağın içerisine doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip iyice karıştırarak soteleyin. Bu karışımı bir süre kavurun.

Kavurulan soğan ve sarımsakların üzerine konkase domates, şeker ve tavuk suyunu ekleyin. Ateşi kısarak karışımın tam anlamıyla pişmesini sağlayın. Domateslerin tamamen piştiğinden emin olun.

Son aşamada, isteğinize bağlı olarak bir miktar tuz ekleyin ve toz Parmesan peynirini karışıma ilave edin. Karabiber de ekleyerek iyice karıştırın ve ocaktan alın. Sosunuz böylece hazır olacaktır. Hazırladığınız Parmesan sosu, makarna ve diğer uygun yemeklerde kullanabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Parmesan sosun lezzetini artırmak için, taze fesleğen veya kekik gibi otlar eklemeyi düşünebilirsiniz. Ayrıca, domateslerin daha tatlı bir aroma kazanmasını istiyorsanız, şeker miktarını biraz artırabilirsiniz. Parmesan peyniri yerine, benzeri diğer sert peynirleri de kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.

Parmesan sosunu buzdolabında birkaç gün saklayabilirsiniz. Ancak, uzun süreli saklama için sosu porsiyonlar halinde dondurabilirsiniz. Dondurduğunuz sosu, ihtiyacınız olduğunda çıkarıp tekrar ısıtarak kullanabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ketçap Yapımı

Ketçap Yapımı

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Acı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Köfte Sosu Nasıl Yapılır?

Çiğ Köfte Sosu Nasıl Yapılır?

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biberli Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Pesto Sos Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kışlık Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Kışlık Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Güncel

Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bolonez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Balzamik Sos Tarifi ve Malzemeleri

Balzamik Sos Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Sos Tarifi ve Malzemeleri

Köri Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Köri Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Acılı Sos Tarifleri ve Malzemeleri

Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sarımsak Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Nerelerde Kullanılır?

Soya Sosu Nerelerde Kullanılır?

Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğen Sos Tarifi ve Malzemeleri

Calve Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Calve Ranch Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri