Ketçap Yapımı: Ketçap, özellikle patates kızartması eşliğinde tüketilen ve evde de hazırlanabilen harika bir lezzettir. Özellikle çocuklar ve genç nesiller tarafından fazlaca sevilen ketçap, köftelerde, tostlarda ve her türlü et yemeklerinde kullanılarak yemeklere ayrıcalıklı bir tat katmaktadır. Siz de ev yapımı ketçap ile yemeklerinize tat vermek istiyorsanız, işte ketçap tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Ketçap Malzemeleri
Ketçap Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri yıkayarak derin bir tencere içerisine iri iri doğrayın. Daha sonra soğanları soyup dörde bölerek domateslerin üzerine ekleyin. Sarımsakları da soyduktan sonra doğrayarak tencereye ekleyin. Biberleri de aynı şekilde doğrayarak tencereye ilave edin. Baharatları beyaz bir tülbent içerisine koyarak tülbentin ağzını bağlayın ve tencerenin ortasına yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını açın. Önce yüksek ateşte kaynamasını sağlayın. Domatesler sulanarak kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın ve 1,5 saat kadar pişirin. Süre dolduktan sonra tülbentteki baharatları tencereden çıkarın. Pişen sebzeleri blenderdan geçirin. Püre haline getirdiğiniz sebzeleri ince bir süzgeçten geçirin. Böylece domates çekirdekleri ve kabuklar süzgeçte kalır ve ketçap daha pürüzsüz olur. Süzgeçten geçirilen karışımı tekrar tencereye alın ve ocağın altını tekrar açın. Karışım içerisine tuzu, şekeri ve zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın. Kaynama aşamasında köpüren karışımın köpüklerini alın. Ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Ketçabın suyu büyük ölçüde çekilince nişastayı bir kâsede su ile açarak ketçap karışımına dökün ve hızlıca karıştırın. Son olarak sirkeyi de ilave edin. Ketçap kaynarken büyük gözenekler şeklinde patlıyorsa, ketçap hazır demektir. Evde kendi ellerinizle ketçap yapımını tamamladınız. Afiyet olsun. |