Beğendi Sos Beğendi adıyla bilinen bu sos, pek çok yemeğe lezzet katabilen bir sos çeşididir. Makarnalardan tavuk yemeklerine, çeşitli kırmızı et yemeklerinden sebze yemeklerine kadar geniş bir yelpazede kullanılabilir ve yemeklere mükemmel bir tat sunar. Özellikle kırmızı et eşliğinde, benzersiz bir lezzet oluşturur ve misafirlerinizi ağırlarken büyük beğeni toplar. Ayrıca, bol malzeme ile hazırlanan beğendi sosu, yemeğin besin değerini de artırır. Ev halkına veya misafirlerinize özel bir sofrada ana yemek olarak sunacağınız etli yemeklerin üzerine beğendi sosu hazırlamak istiyorsanız, işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin. Beğendi Sosu Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
Beğendi Sosu Nasıl Yapılır? Öncelikle patlıcanı bol su ile yıkayarak kurutun. Fırın içerisine koyarak ve ara ara çevirerek közleyin. Közlenen patlıcanı fırından çıkarın ve kabuklarını soyun. Çok ince bir şekilde doğrayın. Bir tava içerisine tereyağının bir kısmını koyun ve yağı yakmadan kısık ateşte eritin. Bu arada soğanı soyup çok küçük bir şekilde doğrayın. Eriyen tereyağı içerisine doğranmış soğanı ilave edin ve ara ara karıştırarak kavurun. Daha sonra kıymayı ilave edin ve sık sık karıştırarak kavurma işlemine devam edin. Karışıma domates suyunu da ekledikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin. Çok kısık ateşte karışımı pişmeye bırakın. Ayrı bir tava içerisine kalan tereyağını koyun ve ocağın altını çok kısık bir dereceye getirin. Bu ayarda tereyağını karıştırarak eritin. Eriyen tereyağı içerisine unu hafif hafif serpiştirerek ilave edin. Un ve tereyağını kokusu çıkana kadar kavurun. Sütü de çok yavaş bir şekilde kavrulan un ve tereyağı içerisine bir taraftan hızlı hızlı karıştırarak diğer taraftan yavaş yavaş sütü ekleyerek ilave edin. Bu karışım içerisine kıyılmış patlıcanı da ilave edin ve kısık ateşte pişirin. Diğer tava içerisindeki karışımı da kaynayan diğer karışıma ilave ederek karıştırın. Artık beğendi sosu hazır. İstediğiniz yemekte kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. |