Salçalı Makarna Sosları Makarna, kolay hazırlanabilir bir yemek olmasının yanı sıra, lezzetinin büyük bir kısmını sosundan alır. Bu makalede, salçalı makarna sosları tariflerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Makarnanızı daha lezzetli hale getirmek için aşağıdaki tarifleri deneyebilirsiniz. Sarımsaklı Salçalı Makarna Sosu Malzemeleri
Sarımsaklı Salçalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır? Makarnayı istenilen diriliğe ulaşıncaya kadar haşlayın. Salçayı, zeytinyağını, sarımsağı ve baharatları ekleyip erittiğiniz margarinde 2-3 dakika karıştırın. Servis tabağındaki süzdüğünüz makarnanın üst kısmına ekleyin ve karıştırın. Sıcak servis yapın, afiyet olsun. Sel Usulü Salça Sos Malzemeleri
Sel Usulü Salça Sos Nasıl Yapılır? Salçayı, makarna suyunu ve zeytinyağını bir çırpıcıyla karıştırın. İsterseniz ekstra yağ ekleyerek küçük bir tavada hafif fokurdamaya ve koku vermeye başladığında baharatları ekleyin. 2 dakika kadar orta ateşte karıştırın. En son servis ederken üzerine biraz parmesan veya eski kaşar peyniri ile ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Standart Salçalı Makarna Sosu Malzemeleri
Standart Salçalı Makarna Sosu Nasıl Yapılır? 1 çorba kaşığı biber salçası ile bir çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. 1 dakika karıştırdıktan sonra bir fincan suyu ekleyin. Acılı olmasını istiyorsanız bir çorba kaşığı pul biber ekleyebilirsiniz. Son olarak bir çorba kaşığı kuru naneyi ekleyip karıştırın. Sos hazırdır. Değişik Bir Salçalı Sos
Değişik Bir Salçalı Sos Nasıl Yapılır? Büyük bir tencerede su kaynatıp içerisine tuz ve sıvı yağ ekleyin. Makarnaları üst kısmına boşaltıp yumuşayıncaya kadar kaynatın. Ayrı bir tencerede salçayı tereyağıyla kavurun. Sıvı yağ, rendelenmiş domates ve ufaltılmış sebze bulyonu ekleyin. Bir bardak su ve biraz tuz ekleyerek sosu kaynayana kadar karıştırın. Kaynamış makarnayı süzün. Makarnayı bir tencereye alıp bir çorba kaşığı tereyağı katıp karıştırın. Sosu makarnanın üst kısmına dökerek parmesan peyniri ile servis yapın. İtalyan Usulü Kıymalı Salçalı Sos Malzemeleri
İtalyan Usulü Kıymalı Salçalı Sos Nasıl Yapılır? Kıymayı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve rendelenmiş soğan ile suyunu çektirecek şekilde kavurun. Domates rendesi veya sulandırılmış salça ile ezilmiş sarımsağı ekleyin. 2 bardak kaynar su, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. |