Makarna Sosları Makarna, pratik yapımı ile özellikle çalışan bireyler, öğrenciler ve yemek yapma konusunda deneyimsiz kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yemek türüdür. Makarna, birçok şekilde hazırlanarak servise sunulabilir. Makarnaya lezzet katan en önemli unsur ise hazırlanan soslardır. Makarna sosları, çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanabilir ve makarnaya mükemmel bir lezzet katabilir. Aşağıda, makarnayı lezzetlendirecek farklı sos tariflerine ulaşabilirsiniz. Yoğurtlu Makarna Sosu Malzemeler
Yapılışı Çukur bir kabın içine süzme yoğurt ilave edilerek, üzerine dövülmüş sarımsak, ince kıyılmış dereotu, sıvı yağ, karabiber ve tuz eklenir. Malzemelerin hepsi pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırılır. Akışkan bir kıvam elde edebilmek için malzemelere azar azar su eklenir. Yoğurtlu makarna sosu hazır. Afiyet olsun. Beyaz Peynirli Makarna Sosu Malzemeler
Yapılışı Uygun bir kasenin içine beyaz peynir ufalanır. Üzerine diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Makarna haşlanıp süzüldükten sonra servis tabağına boşaltılır. Hazırlanan sos makarna ile karıştırılarak servise sunulur. Afiyet olsun. Kıymalı Makarna Sosu Malzemeler
Yapılışı Tereyağı orta boy bir tavaya alınarak eritilir. Kuru soğan ve sarımsağın kabukları soyularak ince ince doğranır. Doğranan malzemeler eriyen yağa eklenerek kavrulur. Kavrulan malzemelerin üzerine rendelenmiş havuç, kereviz ve defne yaprağı eklenip karıştırılır. Üzerine kıyma, karabiber ve tuz ilave edilerek kıyma kavrulana kadar pişirilir. Kıyma piştikten sonra domates salçası ve 2 su bardağı su eklenip kısık ocakta yarım saat kadar pişirilir. Sos ocaktan alındıktan sonra içindeki defne yaprağı çıkarılır. Kıymalı makarna sosu direkt haşlanmış makarnaya eklenebileceği gibi servis anında makarnanın üzerine de eklenerek servis yapılabilir. Afiyet olsun. Acılı Makarna Sosu Malzemeler
Yapılışı Margarin uygun bir tavaya alınarak orta hararetli ocakta eritilir. Kuru soğanın kabukları soyularak rendelenir. Rendelenen soğan eriyen yağa ilave edilir. 2 diş sarımsak yine rendeden geçirilip soğanın üzerine eklenir. Kavrulan malzemelerin üzerine kırmızı pul biber ve tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir. Kabağın kabukları kazınarak küp küp doğranır. Doğranan kabak pişen malzemelere ilave edilir ve tavanın kapağı kapatılarak kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Domates püresi çukur bir kaseye alınarak üzerine biber salçası ve yarım su bardağı su eklenir. Malzemeler karıştırılarak pişen malzemelerin üzerine eklenir. 5 dakika kadar daha pişirildikten sonra ocaktan alınır. Eğer sos çok sulu olmuşsa tavanın kapağı açılarak 5 dakika kadar suyunu çekmesi için pişirilebilir. Kullanılacak makarna kaynar suda haşlandıktan sonra makarna soğuk suya tutulmadan süzgeçten geçirilir. Süzülen makarna servis tabağına alınarak hazırlanan acı sos makarnanın üzerine sıcak olacak şekilde dökülür. Afiyet olsun. |
Erdal
20 Temmuz 2024 CumartesiYoğurtlu makarna sosu hazırlarken yoğurdun kıvamını nasıl ayarlamalıyım, su eklemek dışında başka bir yöntem var mı?
Cevap yazAdmin
20 Temmuz 2024 CumartesiErdal, yoğurtlu makarna sosunun kıvamını ayarlamak için birkaç farklı yöntem kullanabilirsin. Su eklemek yerine yoğurdu biraz limon suyu veya zeytinyağı ile çırparak daha pürüzsüz ve akıcı bir kıvam elde edebilirsin. Ayrıca, yoğurdu oda sıcaklığına getirip, bir miktar süt ile karıştırmayı deneyebilirsin. Bu yöntemler yoğurdun kıvamını inceltirken, sosunun lezzetini de zenginleştirebilir. Afiyet olsun!