Böğürtlen Sosu Böğürtlen sosu, özellikle hanımların ve çocukların pastalarda, kurabiyelerde en çok tercih ettiği soslardan biridir. Siz de bu basit tarif sayesinde kurabiye ve pastalarınızı böğürtlen sosuyla süsleyebilir, tatlandırabilirsiniz. Böğürtlen Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Böğürtlen Sosu Nasıl Yapılır? Böğürtlen sosu iki şekilde hazırlanabilir: iri taneli veya çekirdekleri ayıklanmış jöle şeklinde. İri taneli sos için öncelikle böğürtlenler ayıklandıktan sonra bol suda yıkanır. Tel süzgeçte 10 dakika kadar süzülmeye bırakıldıktan sonra böğürtlenler orta boy tencereye alınır. İki çorba kaşığı toz şeker ekleyin. Bu arada bir çorba kaşığı pirinç nişastasını yarım çay bardağı suda erittikten sonra tencereye ilave edin. Kısık ateşte karışım reçel kıvamını alana kadar karıştırın. Sosu ara ara karıştırarak pişirin. Sos soğuduğunda pasta ve kurabiyelerinizde kullanabilirsiniz. Sıvı şeklinde böğürtlen sosu için işlemlerin hepsi aynıdır. Ancak sos piştikten sonra tel süzgeçten geçirilmesi gerekir. Böğürtlen sosu soğumaya bırakıldığında katılaşarak şekil aldığından muhallebi gibi sütlü tatlılarda da kullanılmaktadır. Ekstra Bilgiler ve İpuçları
|