Midye Sosu Midye sosu, midye ile farklı bir damak tadına ulaşmak isteyenlerin kullandıkları bir sostur. Genel olarak tarator sos olarak adlandırılırlar, ancak kullanılacak olan malzemeler damak zevkine göre farklılıklar gösterebilir. 1. Tarif Malzemeleri
Midye Sosu Nasıl Yapılır? Ceviz içi, sarımsak, tahin ve tuzu bir kâseye koyup güzelce çırpın. Çırpmaya devam ederek limon suyunu azar azar ekleyin. Limon suyunu iyice yedirdikten sonra maydanozu ekleyin. 2. Tarif Malzemeleri
Tarator Sosu Nerelerde Kullanabilirsiniz? Tarator sosu, midye tava ve kalamarın yanında dip sos olarak kullanabilirsiniz. Önce cevizleri toz haline getirin, ardından diğer malzemeleri ekleyip makinede güzelce karıştırın. Sos fazla sulu olursa ekmek içi, katı olursa su veya yoğurt ile karıştırabilirsiniz. 3. Tarif Malzemeleri
Midye Sosu Nasıl Yapılır? Midyeleri yıkayın ve süzün. Tencereye koyup kısık ateşte kendi suyu ile 10 dakika pişirin. Sarımsakları ayıklayıp tuzla ezin. Maydanozu yıkayıp kalın saplarını atın ve yapraklarını kıyın. Sarımsak, limon suyu ve maydanozu karıştırıp midyelerin üzerine dökün. Karıştırın ve ılık servis yapın. Kabuklu midye kullanacaksanız, midyeleri tencereye koyup ateşe oturtun ve kabuklar açıldıkça midyeleri çıkarın. 4. Tarif Malzemeleri
Tarator Sos Yapımı Malzemelerin miktarını göz kararı ayarlayın. Ekmek içini elinizle parçalayıp cevizleri robottan geçirin. Yoğurt, mayonez, tuz ve rendelenmiş sarımsak ile harmanlayın. Midyeler hazır olana kadar dinlenmeye bırakın. 5. Tarif Malzemeleri
Kremalı Midye Nasıl Yapılır? Midyeleri katı bir fırçayla temizleyip suyla dolu bir kaba alın. Açık ve çatlak kabuklu olanları atın. Diğer hazırlıkları yaparken bu suyu en az 4-5 kez değiştirin. Marul, maydanoz ve kıtır soğanları temizleyip süzgece alın. Kıtır soğanları en az 2 cm uzunlukta doğrayıp derin bir tencerede zeytinyağı ile hafifçe soteleyin. Üst kısmına şarabı ekleyip buharlaşana kadar yüksek ateşte tutun. Şarap buharlaştığında ocağın altını kısıp, marul ve kremayı ekleyin. Krema ısınıp kaynamaya başladığında az tuz ekleyip içine midyeleri atın ve maydanozları ekleyip kapağını kapatın. Midyeler açılmaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirip derin bir servis kasesine boşaltıp hemen servis yapın. Aşçının Notu Midyeler kesinlikle taze olmalıdır. İyi temizlenmeli ve pişirileceği ana kadar suda tutulmalıdır. Bu yemeğin suyunu saatler öncesinden hazırlayıp servis saatine kadar midyeleri suda tutabilir, yemek saatinde kremalı suyunu kaynatıp içine midyeleri atabilirsiniz. Eğer tencere kapağından midyelerin açıldığını göremiyorsanız kapağı açmayın; haşlama amaçlı, midyelerin büyüklüğüne göre toplamda 15-20 dakika yeterlidir. |
Oğuzalp
12 Temmuz 2024 CumaBu midye soslarından birini denemeyi düşünüyorum ama ceviz içi ve tahinli olanı nasıl olur sizce? Daha önce bu tarifi deneyen var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Oğuzalp, ceviz içi ve tahinli midye sosu oldukça ilginç ve lezzetli bir seçenek olabilir. Cevizin ve tahinin yoğun aroması midyeye farklı bir tat katacaktır. Eğer yeniliklere açıksan ve farklı lezzetler denemekten hoşlanıyorsan, bu sosu denemeni tavsiye ederim. Daha önce bu tarifi deneyen birçok kişi olumlu yorumlar yapıyor ve özellikle tahinin kremamsı dokusu midye ile güzel bir uyum sağlıyor. Umarım sen de beğenirsin! Afiyet olsun!