Patates Kızartması Sosları Tarifleri ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Patates Kızartması Sosları Tarifleri ve Malzemeleri

Patates kızartması, lezzetini artıran çeşitli soslarla birlikte sunulduğunda daha da keyifli hale gelir. Bu yazıda, patates kızartmalarınızı daha lezzetli kılmak için kullanabileceğiniz birkaç sos tarifi paylaşacağız.

Dip Sosu Tarifi
  • 2 Adet domates
  • 2 Adet yeşil biber
  • 1 Adet kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 Tatlı kaşığı kuru kekik
  • 5 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

Kuru soğan piyazlık şekilde ince ince doğrandıktan sonra sıvı yağda kavrulur. Biberler doğranıp içine atılır. Domateslerin kabuğu soyulup rendelenir. Sarımsaklar dövüldükten sonra soğan ve biberlerin içine domates, sarımsak ve salça ilave edilerek pişirilir. Domatesler suyunu çekince içine tuz, kekik ve karabiber eklenir. 10 dakika daha pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır. Karışım süzgeçten geçirildikten sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan karışım kızarmış patateslerin üzerine dökülerek tüketilir.

Cheddar Sos Tarifi
  • 5 Adet patates
  • 1/2 kg sıvı yağ
  • Bir tutam tuz
  • 1.5 Su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 2 Su bardağı süt
  • 3 Çorba kaşığı un
  • 4 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Tatlı kaşığı acı sos
Yapılışı:

Patatesler soyulduktan sonra uzun ve ince çubuklar şeklinde doğranır. Patatesler soğuk su ile yıkandıktan sonra su dolu bir kapta 10 dakika kadar bekletilerek kararması önlenir. Derin bir tencerenin içine sıvı yağ eklenir ve pişince içine patatesler ilave edilir. Bir tabağın içine kâğıt havlu koyduktan sonra kızaran patatesleri tabağa koyarak yağının fazlalığını emmesini sağlayabilirsiniz. Sosunu hazırlamak için bir tavada tereyağı ve unu yakmadan kavurun. Önceden ısıttığınız sütü kavurduğunuz bu unlu karışıma yavaş yavaş dökerek yedirin. İçine cheddar peynirini ve acı sosu da ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Kızarttığınız patateslerin üzerine bu sosu dökerek servise hazır hale getirin.

Domatesli ve Baharatlı Sos Tarifi
  • 5 Tane orta boy patates
  • Yarım kilo sıvı yağ
  • Tuz
  • 3 Tane domates
  • 1 Çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 Tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 Çay kaşığı toz şeker
  • 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 Çay kaşığı karabiber
Yapılışı:

Patateslerin kabuğunu soyup ince şeritler halinde doğradıktan sonra 15 dakika tuzlu suda bekletin. Patatesleri yıkayın. Bir tencerenin içine sıvı yağı ve patatesleri koyup kızartın. Kızaran patateslerdeki yağı süzmek için havlu peçete kullanabilirsiniz. Domates ve sarımsakları ince ince doğrayın. Bir tavada yağı kavurduktan sonra içine sarımsak, domates, kırmızı biber, karabiber, üzüm sirkesi ve toz şekeri teker teker ilave ederek pişirin. Sos ılıdıktan sonra içine nane ve kekik ekleyerek karıştırın. Patateslerin hamurlaşmaması için sosu ılık halde dökmelisiniz. Son olarak kızarmış patateslerin üzerine dökerek servis edebilirsiniz.

Patates Kızartması Sosları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?

Tavuk Sosu Nasıl Yapılır?

Tavuk İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İçin Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Chili Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chili Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Döner Sosu Nasıl Yapılır?

Döner Sosu Nasıl Yapılır?

Güncel

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Sos Yapımı Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Salata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Kalori Kaç Kalori?dir?

Soya Sosu Kalori Kaç Kalori?dir?

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Balık Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Bolognese Sos Tarifi ve Malzemeleri

Worcestershire Sos Tarifi ve Malzemeleri

Worcestershire Sos Tarifi ve Malzemeleri

Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Döner Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Gravy Sos Tarifi ve Malzemeleri

Gravy Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beğendi Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beğendi Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Sosu Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Sosları Oktay Usta

Makarna Sosları Oktay Usta

Guacamole Sos Tarifi ve Malzemeleri

Guacamole Sos Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Kanat Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Avakado Sos Tarifi ve Malzemeleri

Avakado Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Cheddar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Cheddar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Hardal Sos Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Hardal Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chipotle Sos Tarifi ve Malzemeleri

Chipotle Sos Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Salata Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Evde Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Evde Çikolata Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Acı Sos Tarifi ve Malzemeleri

Başemel Sos Tarifi ve Malzemeleri

Başemel Sos Tarifi ve Malzemeleri