Acı Sos Nasıl Yapılır? Acı sos, oldukça sevilen ve kahvaltılarda ya da yemeklerin yanında sıkça tüketilen bir mezedir. Acı biberin sağlığa pek çok faydası bulunmaktadır. Acı biber, özellikle kalp sağlığına, kan dolaşımına ve damarlara oldukça faydalıdır. İçeriğindeki kalsiyum ve potasyum ile pek çok vitamin barındırır. Acı biber, kalbe yararlı besin maddelerini içerdiği gibi, kanı incelterek kan basıncını dengeler ve hipertansiyonu düzenler. Ayrıca, kanda bulunan kanser hücrelerini öldürür ve özellikle akciğer ve kan kanserine yakalanan hastalara önerilir. Acı Sos Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Acı Sos Nasıl Yapılır? 1. Sosu yapmaya başlarken öncelikle biberleri ayıklayın ve yıkayın. Yıkanan kırmızı biberleri ikiye bölün ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın ve tencereye alın. 2. Üzerine bir su bardağı dolusu su ilave edin ve ocağın altını açın. Tencereyi ocağa koyun ve ara sıra karıştırarak biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. 3. Biberler tam olarak yumuşadığında ocaktan alın ve blenderden geçirin. Tam püre haline gelene kadar devam edin. 4. Püre haline gelince iki tatlı kaşığı toz şekeri, bir yemek kaşığı sirkeyi ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip iyice karıştırın. 5. Soğuyunca cam kavanozlara alarak buzdolabında muhafaza edin. İstenildiği zaman meze olarak ya da yemeklerde, kahvaltılarda kullanabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Acı sosu daha da lezzetlendirmek isterseniz, içerisine sarımsak, soğan veya çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Ayrıca, sosun kıvamını daha yoğun hale getirmek için pişirme süresini uzatabilirsiniz. Ev yapımı acı sos, marketlerde satılan hazır soslardan çok daha doğal ve sağlıklı olacaktır. Bu nedenle, kendi damak tadınıza uygun olarak çeşitli denemeler yaparak en sevdiğiniz tarifi oluşturabilirsiniz. |