Acılı Domates Sosu Acılı domates sosu, kahvaltılar ve mezeler için vazgeçilmez bir sostur. Neredeyse her yemeğin yanında meze olarak kullanılabilir. Ayrıca, kahvaltılarda ekmeğe sürülerek tüketildiğinde de oldukça lezzetli olur. Yapımı zor olmayan bu tarif, konserve olarak saklanabilmesi sayesinde büyük bir kolaylık sağlar. Hazırlayıp cam kavanozlarda altı aya kadar saklayabilir ve istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Tadında hiçbir bozulma veya değişme olmayacaktır. Uzun süreli kullanabileceğiniz bir sos tarifidir. Miktarını ve acısını kendi isteğinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz. Acılı Domates Sosu Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
Acılı Domates Sosu Nasıl Yapılır? Acılı sosun yapımı için öncelikle tüm sebzeler temizce yıkanır ve kurulanır. Domatesler soyulurken kolay olması için kaynar suya atılır, birkaç dakika bekletilip çıkarılır ve kabukları çok daha kolay soyulacaktır. Kırmızı biberler ikiye bölünüp çekirdeklerinden temizlenir. Acı biberler ayıklanır. Sarımsaklar kolay soyulması için suya bırakılır. Bu esnada domatesler ve biberler birkaç parçaya ayrılarak robottan geçirilir. Acı biberler de robottan geçirilip hepsi derin bir tencereye alınır ve tuzu da eklenip ocağa alınır. Ocağın altı açılır ve yaklaşık kırk dakika kadar suyu çekilene kadar kaynatılır. Bu zaman diliminde sarımsaklar soyulup küçük küçük doğranır. Kıvamı koyulaşınca sarımsak, sirke ve yağ da eklenip on beş dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır. Yarım demet maydanoz ince ince doğranıp içerisine eklenir ve karıştırılır. Sıcaklığı geçince kavanozlara konulup buzdolabına alınır ve istenildiği zaman çıkarılıp afiyetle yenir. |