Barbekü sosu tarifini okuduktan sonra aklımda birkaç soru oluştu. Öncelikle, bu sosu hazırlarken kullandığınız malzemelerin bazıları yerine başka alternatifler kullanabilir miyiz? Mesela esmer şeker yerine bal veya akçaağaç şurubu kullanmak mümkün mü? Ayrıca, sosun dinlendirilmesi ne kadar önemli? Bekletmeden kullanırsak lezzet açısından bir fark yaratır mı? Sosun saklama süresi de dikkatimi çekti; 1-2 hafta boyunca taze kalması harika ama yine de bu sürede tadında bir değişiklik olur mu? Son olarak, bu sosu kullanırken et dışında hangi sebzelerle denemek istersiniz?
Barbekü sosu tarifini okuduktan sonra aklımda birkaç soru oluştu. Öncelikle, bu sosu hazırlarken kullandığınız malzemelerin bazıları yerine başka alternatifler kullanabilir miyiz? Mesela esmer şeker yerine bal veya akçaağaç şurubu kullanmak mümkün mü? Ayrıca, sosun dinlendirilmesi ne kadar önemli? Bekletmeden kullanırsak lezzet açısından bir fark yaratır mı? Sosun saklama süresi de dikkatimi çekti; 1-2 hafta boyunca taze kalması harika ama yine de bu sürede tadında bir değişiklik olur mu? Son olarak, bu sosu kullanırken et dışında hangi sebzelerle denemek istersiniz?
Cevap yaz