Kahvaltılık Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kahvaltılık Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Domates Sosu

Birçok yararı olan, hem ekonomik hem de sayısız yemek ve sebzelerde bolca kullandığımız domates, artık sarımsak ile buluşarak sabahlarınızı daha da tatlandıracaktır.

Kahvaltılık Domates Sosu İçin Gerekli Malzemeler

  • Üç kg domates,
  • İki kg sivri biber,
  • İki büyük baş sarımsak,
  • Bir çay bardağı sıvı yağ,
  • Bir çay bardağı üzüm sirkesi,
  • Beş yemek kaşığı tuz,

Kahvaltılık Domates Sosu Nasıl Yapılır?

Öncelikle domatesler yıkanarak kabukları tek tek soyulur. Soyulan domatesler çok küçük parçalar olacak şekilde doğranır. Domateslerin daha ezilmiş bir kıvamda olmasını isteyenler, domatesleri mutfak robotundan da geçirebilirler. Bu şekilde domatesler sulandırılmış salça kıvamında olacaktır.

İki büyük baş sarımsak soyulur ve bir tatlı kaşığı kadar tuz eklenerek havanda ezilir.

Biberler yıkanarak istenilen büyüklükte doğranır. Aynı şekilde biberler de isteğe göre mutfak robotundan geçirilerek iyice ezilebilir. Ancak kahvaltılık domates sosunda her zaman daha küçük parçalar halinde dilimlenmiş biberler tercih edilir. Bu şekilde sos yenilirken domates ve biber arasında bir uyum olacaktır. Ağıza gelen iri parçalı biberler rahatsız etmeyecektir. İsteğe göre tatlı sivri biberler yerine acı Arnavut biberleri de kullanılabilir ya da belli bir miktarı acı, geri kalan kısmı ise tatlı olabilir. Gerekli malzemelerin hepsini içine alabilecek ve rahat karıştırabileceğiniz genişlikte seçtiğiniz tencereye bir çay bardağı sıvı yağı döküp içerisine doğranmış veya ezilmiş biberler eklenerek en fazla iki dakika olacak şekilde kavrulmalıdır.

Daha sonra içerisine domatesler eklenerek birkaç kere tahta kaşık ile çok ezilmeyecek şekilde karıştırılır. Suyunu çekmeye başladığı an havanda ezilmiş tuzlu iki baş sarımsak ilave edilerek tekrar karıştırılır. Suyunu iyice çekince, bir çay bardağı sirke ve beş yemek kaşığı tuz ilave edilir. Sirke suyu iyice çekilene kadar orta ateşte iyice pişirilir. Pişme işlemi gerçekleşince seçilen büyük veya küçük kavanozlara ağızlarına kadar dolu olmayacak şekilde sıcak sıcak doldurulur. Kapaklarının sıkı sıkı kapatıldığından emin olduktan sonra kavanozlar ters çevrilir. Kavanozların zemini iyice soğuyuncaya kadar bekletilir. Hazır olan kahvaltılık soslarımızı artık serin yerlerde muhafaza ederek yiyeceğimiz zamanlar için saklayabiliriz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Satay Sos Tarifi ve Malzemeleri

Satay Sos Tarifi ve Malzemeleri

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Barbekü Sos Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır?

Kahvaltılık Sos Nasıl Yapılır?

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Karides Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Gravy Sos Tarifi ve Malzemeleri

Gravy Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Hollandez Sos Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Somon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Somon Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Cips Sosu Nasıl Yapılır?

Cips Sosu Nasıl Yapılır?

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Sezar Sos Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biber Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Beğendi Sos Tarifi ve Malzemeleri

Beğendi Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Sos Tarifi ve Malzemeleri

Kahvaltılık Sos Tarifi ve Malzemeleri

Cafe De Paris Sos Tarifi ve Malzemeleri

Cafe De Paris Sos Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Domates Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Tarator Sos Tarifi ve Malzemeleri

Soya Sosu Nerelerde Kullanılır?

Soya Sosu Nerelerde Kullanılır?